Zagreb, 4. ožujka 2021. (Poslovni FM) – FIVE digitalna agencija, koja se bavi izradom digitalnih produkata i zapošljava 240-ak ljudi, prodana je američkoj kompaniji Endave za 40 milijuna dolara.

Osim Zagreba, u kojem je sjedište, Five ima i urede u Osijeku, Splitu i Rijeci, te u Americi, u New Yorku ima 11 zaposlenika. Tvrtku FIVE vode tri partnera: Luka Abrus, direktor, Viktor Marohnić, voditelj američkoga dijela tvrtke, te Sven Marušić. U trećem kvartalu 2020. godine ostvarili su najbolji rezultat u povijesti, a 2020. godinu mogli bi zaključiti s prihodom većim od 15 milijuna dolara.

Iz američke kompanije naglašavaju kako akvizicijom namjeravaju povećati svoj kapacitet u dizajniranju i isporuci inteligentnih digitalnih iskustava te poboljšati svoje sposobnosti u strategiji digitalnih proizvoda i uslugama optimizacije izvedbe.

“Oduševljen sam što sam dočekao Five u obitelji Endava. Oni su divan tim koji u Endavu unosi aditivne vještine, posebno u segmentu strategije proizvoda i prostor za optimizaciju rasta, za koji vjerujemo da će mnogi naši klijenti biti vro zadovoljni. Dodatno, Five je vodeća njujorška agencija s razvojnim centrima u Hrvatskoj i usklađena je s našim poslovnim modelom i dodatno jača našu snagu u jadranskoj regiji “, rekao je John Cotterell, izvršni direktor Endave.

A što je nedavno u razgovoru za poslovniFM rekao direktor agencije Five Luka Abrus poslušajte ili pročitajte u nastavku.

https://www.poslovnifm.com/podcast-emisija/mjesecne-emisije/psihologija-uspjeha/abrus-za-rad-na-daljinu-pripremamo-se-10-godina/