Zagreb, 1. veljače 2024. (GIA) – E.ON Hrvatska nastavlja s poslovnim investicijama kojima želi ubrzati zelenu energetsku tranziciju Hrvatske i Slovenije. Akvizicijom zagrebačke tvrtke za energetsku učinkovitost i nadzor projekata Tomting 2010, koja od sada posluje u sklopu E.ON Hrvatska grupe, osigurat će se još brža i kvalitetnija energetska tranzicija kupaca. E.ON je akvizirao i Green Eight, tvrtku specijaliziranu za instalacije, održavanja i upravljanja fotonaponskih (PV) solarnih sustava. Ovim akvizicijama E.ON osnažuje svoje interne kapacitete i vještine s ciljem da kao predvodnik zelene tranzicije, kućanstvima, poslovnim kupcima, lokalnoj zajednici i gradovima ubrza put prema održivim energetskim rješenjima.

E.ON Hrvatska pouzdan je energetski partner svojim kupcima koji pruža podršku u ostvarivanju zelene, održive i energetski neovisne budućnosti. Ovim akvizicijama smo osnažili svoje kapacitete za solarna rješenja, ali i složenija energetska rješenja poput energana na biomasu ili kogeneracija, te za usluge iz područja energetske učinkovitosti. Svjesni rastućih potreba tržišta, nastavljamo osnaživati naš tim vještinama i sposobnostima kako bismo još brže i kvalitetnije podržavali naše kupce u održivim i učinkovitim energetskim rješenjima prilagođenima njihovim privatnim i poslovnim energetskim potrebama”, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska.

Green Eight posljednje je dvije godine surađivao s E.ON Hrvatska grupom, a njegovi energetski stručnjaci akvizicijom sada postaju dio grupe. Ante Brnas, direktor tvrtke Green Eight: “Vrlo sam sretan što je Green Eight postao dio E.ON Hrvatska grupe. Veselim se radu u dinamičnom okruženju s vrhunskim stručnjacima i mogućnosti da se dodatno educiramo radeći na najmodernijim energetskim sustavima”.

Akvizicijom kompanije Tomting 2010, E.ON Hrvatska dodatno osigurava praćenje kupca tijekom cijelog procesa energetske tranzicije.  Tomislav Josipović, direktor Tomting: „Ponosni

smo što Tomting postaje dio E.ON-a, s kojim smo već uspješno surađivali na različitim projektima, a povezivanjem naših znanja imamo mogućnost postići puni potencijal u razvijanju energetskog tržišta u Hrvatskoj“.

Zagrebačka inženjerska tvrtka Tomting 2010 d.o.o., posluje već 14 godina, primarno u području implementacije rješenja koja kupcima omogućuju korištenje obnovljivih izvora energije i povećanje energetske učinkovitosti.

Izvor: 404 Foto: Image by sfedor from Pixabay

Objavljeno 1. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.