Zagreb, 7. prosinca 2022. (GIA) – Badel 1862 ove godine bilježi 160 godina poslovanja te je tim povodom donesena odluka o isplati posebne nagrade zaposlenicima u iznosu od 1200 kuna neto. Nagrada će biti isplaćena u prosincu s isplatom plaće za studeni. Time su i sredstva namijenjena obilježavanju velike obljetnice preusmjerena u primanja zaposlenika koja su ove godine značajno povećana. 

Badel 1862 je i u ovoj godini u više navrata povećavao plaće i druga primanja zaposlenika odgovarajući time na rast troškova života uslijed visoke inflacije. Najprije su s početkom godine za prosječno 15% odnosno 770 kuna neto povećane najniže plaće u kompaniji čime je obuhvaćeno 80 zaposlenika. Svim zaposlenicima isplaćen je pak regres u iznosu od 900 kuna neto što je 300 kuna više nego u prethodnoj godini.

Potom je u rujnu na snagu stupila nova organizacija i sistematizacija radnih mjesta slijedom čega su za oko 500 kuna neto porasle plaće za još 24 zaposlenika. Također, novom sistematizacijom promijenjen je način obračuna plaća te je povećana osnovica plaće, što za posljedicu ima povećanje osnovice za obračun naknade za prekovremeni i noćni rad kao i rad nedjeljom i blagdanima. Od 2018. godine kada je Badel 1862, nakon dugotrajnog predstečajnog postupka, dokapitaliziran od strane Meteor Grupe prosječna neto plaća porasla je za preko 25%.

Konačno, nakon postizanja dogovora sa sindikatom PPDIV-a, s 1. listopada na snagu je stupio novi Kolektivni ugovor koji je, među ostalim, donio povećanja regresa, božićnice i uskrsnice. Regres će se sada isplaćivati u iznosu od 1000 kuna neto, uskrsnica u iznosu 500 kuna neto, dok će božićnica iznositi 1500 kuna neto.

“Uvjeti u kojima smo ove godine poslovali i za nas su kao i za druge kompanije bili izazovni zbog rasta svih troškova. Zahvaljujući uspješnom restrukturiranju koje je prethodnih godina provela Meteor Grupa, kompanija i u takvim uvjetima stabilno i profitabilno posluje što nam je omogućilo da dodatno povećamo primanja zaposlenika, posebice onih s nižim plaćama. Smatrali smo to nužnim jer osim na poslovanje visoka inflacija negativno utječe i na životni standard naših zaposlenika. Kako bismo ih dodatno nagradili za njihov rad i doprinos poslovnim rezultatima u prosincu ćemo uz povećanu božićnicu od 1500 kuna neto svakom zaposleniku isplatiti i posebnu nagradu od 1200 kuna neto povodom 160. godišnjice poslovanja. U ovim okolnostima to je najbolji način na koji možemo obilježiti ovu zaista značajnu obljetnicu”, poručili su iz kompanije.

Izvor: Komunikacijski ured/Badel 1862 Foto: Badel 1862

Objavljeno 7. prosinca 2022.