Zagreb, 20. svibnja 2024. (GIA) – Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je uveo novu sezonsku liniju Stockholm – Zagreb. U povodu toga u zagrebačkoj zračnoj luci održana je prigodna svečanost na kojoj su dočekani prvi putnici iz Stockholma, koji su u Zagreb stigli u 13 sati i 15 minuta zrakoplovom Airbus 319.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno će povezivati glavne gradove Hrvatske i Švedske triput na tjedan (ponedjeljkom, srijedom i petkom) sve do sredine listopada ove godine, a putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 159 eura na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com .

U povodu uvođenja nove linije Croatia Airlines darivao je sve putnike na današnjim letovima OU486 Zagreb – Stockholm i OU487 Stockholm – Zagreb nagradnim voucherom s 20 posto popusta, koji se može iskoristiti prigodom kupnje karte za sljedeće putovanje na ovoj liniji.

Osim izravnih sezonskih letova Zagreb – Stockholm hrvatski nacionalni avioprijevoznik ove godine uvodi još dvije nove sezonske linije iz Zagreba: sutra (utorak, 21. svibnja) planiran je prvi let na novoj liniji Zagreb – Berlin na kojoj će zrakoplovi letjeti također triput na tjedan (utorkom, petkom i nedjeljom), a 14. lipnja 2024. uvodi se i treća nova linija Zagreb – Tirana na kojoj su letovi planirani dvaput na tjedan (petkom i nedjeljom).

Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, na današnjoj je svečanosti rekao:

  • Drago nam je što smo ove godine, u skladu s aktualnom tržišnom potražnjom te u suradnji s MZL Zagreb i Turističkom zajednicom grada Zagreba, proširili međunarodnu mrežu naših letova iz Zagreba u europska odredišta. Vjerujem da će putnici prepoznati vrijednost naše nove usluge i iskoristiti najbržu prometnu vezu za dolazak u naš glavni grad, što će pridonijeti razvoju turističkih kapaciteta Zagreba i još uspješnijem poslovanju MZL Zagreb.

Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb izjavio je:

  • Veseli nas svaka nova linija našeg značajnog partnera i nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa, stoga pozdravljamo uvođenje današnjeg izravnog leta za Stockholm, kao i narednih letova za Berlin i Tiranu. U ovogodišnjem ljetnom redu letenja Croatia Airlines povezuje Zagreb s brojnim destinacijama, te daje izravni doprinos kako prometnim rezultatima zračne luke, tako i boljoj povezanosti Zagreba i Hrvatske s Europom i svijetom.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, izjavila je:

  • Uvođenje novih direktnih letova Croatia Airlinesa koji povezuju Zagreb s Berlinom, Stockholmom i Tiranom predstavlja značajan poticaj za turizam glavnog grada Hrvatske. Ovi novi letovi ne samo da poboljšavaju dostupnost Zagreba, već i jačaju ugled grada kao atraktivne europske destinacije. Direktna zračna veza sa Stockholmom posebno otvara nova vrata skandinavskom turističkom tržištu, privlačeći posjetitelje koji žele istražiti kulturne i prirodne ljepote Zagreba. Dugogodišnja suradnja između Turističke zajednice grada Zagreba i Croatia Airlinesa, kao nacionalnog avioprijevoznika, naša je ključna strateška odrednica, a redoviti izravni letovi i povezanost s glavnim avio središtima osiguravaju temelje za daljnji razvoj turizma u Zagrebu i šire.

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, poručila je:

  • Otvaranje linije Zagreb-Stockholm predstavlja značajan korak za jačanje turističke povezanosti naše regije s međunarodnim tržištima. Ova linija ne samo da će omogućiti brži i lakši dolazak turista iz Skandinavije, već će i dodatno potaknuti razvoj kontinentalnog i turizma u Zagrebačkoj županiji. Turisti visoke platežne moći imat će priliku otkriti jedinstvenu ponudu, od prirodnih ljepota do bogate kulturne baštine. Među ostalim, Zagreb i Stockholm dijele činjenicu da su oba grada kulturno bogata i okružena predivnim pejzažima i prirodom.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone povezivat će glavni grad Zagreb s ukupno 18 međunarodnih odredišta: Amsterdamom, Atenom (via Dubrovnik), Barcelonom, Bečom, Berlinom, Bruxellesom, Kopenhagenom, Frankfurtom, Londonom (Heathrow), Mostarom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split i via Dubrovnik), Sarajevom, Skopljem, Stockholmom, Tiranom i Zürichom.

Tijekom turističke sezone Croatia Airlines planira povezivati Hrvatsku s ukupno 28 međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi će pritom letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo 2 milijuna sjedala. 

Izvor i foto: Croatia Airlines

Objavljeno 20. svibnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.