Zagreb, 13. veljače 2024. (GIA) – Od siječnja 2024. dm je povećao bruto plaće za više od 2.060 djelatnica i djelatnika za 9 posto, što je povećanje veće od stope inflacije, te će u subvencioniranje prehrane za djelatnike u prodavaonicama ove godine uložiti do 1.200 eura po djelatniku.

Naše kolegice i kolege svojim zalaganjem i predanošću omogućili su dm-u da i u protekloj poslovnoj godini ostvari iznimne rezultate te zadrži vodeću poziciju na tržištu i, što je još važnije, da zadrži povjerenje kupaca. Svjesni doprinosa koji svaki djelatnik ugrađuje u uspjeh naše tvrtke želimo im zahvaliti i pokazati da prepoznajemo ulogu svakoga od njih u uspjehu dm-a“, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa te prodajne regije u dm-u.

Kontinuirano ulaganje u zadovoljstvo svih djelatnika među najvažnijim je odrednicama poslovanja dm-a. Stoga je dm ove godine uvećao naknadu za svako novorođeno ili posvojeno dijete djelatnika koja sada iznosi 1.400 eura. dm kontinuirano pruža podršku djelatnicima u obiteljskom životu te jednom godišnje osigurava dar za djecu djelatnika do 15 godina u iznosu od 140 eura, a svim roditeljima prvašića osigurava slobodan i plaćeni dan na prvi dan škole.

Dva puta godišnje dm djelatnike nagrađuje stimulacijom u visini prosječne mjesečne bruto plaće svakog pojedinog djelatnika, a uz dobra primanja i radne uvjete, djelatnicima omogućuje dodatnu edukaciju, slobodan dan za volontiranje, ali i brojne druge benefite. Među njima su i dodatno zdravstveno osiguranje, jubilarne nagrade te rođendanske darovne kartice u iznosu od 79,63 eura. Uz subvencioniranu prehranu, dm svim djelatnicima osigurava i besplatno voće. Također, od ove godine dm je uvećao i satnicu za studente.

Danas dm posluje u 178 prodavaonica te je prva i jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom, a da građani prepoznaju dm-ov odnos prema djelatnicima potvrdilo je nezavisno istraživanje portala Moj posao prema kojem je dm četrnaestu godinu za redom proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Hrvatskoj.

Izvor i foto: Madison/dm

Objavljeno 13. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.