Gospić, 31. kolovoza 2020. (EVN) – Župan Ličko – senjske županije, Darko Milinović i članovi Uprave EVN Croatia Plin, Peter Zaruba i Vlado Mandić danas su u prostorima Ličko – senjske županije potpisali Ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju plinske mreže u gradovima Gospiću i Otočcu.

Ugovor o koncesiji potpisan je za razdoblje od 50 godina. Potpisivanju Ugovora svjedočili drugi ugledni gosti koji su prepoznali stratešku važnost ovog projekta za gospodarski rast i razvoj Like.

Prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli koncesije, Vlado Mandić, član Uprave EVN Croatia Plin je izjavio: „Iznimno smo ponosni što nam je Ličko – senjska županija ukazala povjerenje za izgradnju plinske mreže u gradovima Gospiću i Otočcu. Na nama je sada velika odgovornost da opravdamo to povjerenje te sam siguran da ćemo u kvalitetnoj suradnji s lokalnom zajednicom ostvariti sve ciljeve. Pred nama nije nimalo lak zadatak, no proteklih smo godina plinofikacijom Zadarske, Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske županije i postignutim rezultatima dokazali da smo pouzdan i vrijedan partner. Ovo je veliki korak za Liku, a mi vjerujemo da ćemo izgradnjom plinske mreže u Gospiću i Otočcu otvoriti nove mogućnosti za daljnja ulaganja i gospodarski rast i razvoj regije. Uz to, prelaskom na plin kao primarni energent, potrošnja energije bit će učinkovitija i smanjit će se štetne emisije u zrak čime ćemo očuvati okoliš i održivost naše lijepe Like.“

Ugovor je potpisan nakon što je na sjednici Skupštine Ličko – senjske županije ponuda tvrtke EVN Croatia Plin, dostavljena na javnom natječaju raspisanom početkom godine, odabrana i prihvaćena kao najprikladnija za razvoj i izgradnju plinske mreže u skladu s Zakonom o tržištu plina i Zakonom o koncesijama. Radovi na magistralnom plinovodu kroz Liku završeni su još 2010. godine te on prolazi uz općine Brinje, Perušić, Vrhovine i Lovinac te tik uz gradove Gospić i Otočac. Zadaća EVN-a je sada izgraditi plinsku mrežu u Gospiću i Otočcu.