Zagreb, 15. listopada 2021. (GIA) – Fortenova grupa prodaje svoj dio vlasništva Ciboninog tornja, a posredništvo u procesu povjereno je tvrtki Colliers, globalnim konzultantima za komercijalne nekretnine.

Iz Fortenova grupa podsjećaju da već više od dvije godine kontinuirano provode proces dezinvestiranja kompanija i nekretnina koje nisu u funkciji njezinog temeljnog poslovanja. Slijedom toga, donesena je odluka o prodaji uredskog prostora koji je u vlasništvu Fortenova grupe u sklopu Ciboninog tornja.

Poslovni toranj Cibona jedna je od najreprezentativnijih poslovnih zgrada u Zagrebu. Fortenova grupa je njegov većinski vlasnik s učešćem od 76,03 posto u kojem raspolaže s 5905,16 m² uredskog prostora, a kada se tome priključi i garažni prostor ukupna površina iznosi 6.718 m² . Riječ je o ukupno 16 katova modernog uredskog prostora na prestižnoj i lako dostupnoj lokaciji, u samom središtu grada.

James Pearson, izvršni direktor Fortenova grupe za financije je izjavio: „Fortenova grupa u ovoj godini bilježi odlične poslovne rezultate, pri čemu smo realizirali sve ključne poslovne projekte i ciljeve koji smo postavili. Jedna od najvažnijih sastavnica poslovanja koje je fokusirano na temeljne djelatnosti je i dezinvestiranje dijelova poslovanja i imovine koja nije u njihovoj funkciji. Budući da Fortenova grupa više ne koristi uredski prostor Ciboninog tornja za svoje potrebe, odlučili smo se za njegovu prodaju uz posredništvo specijaliziranog partnera.“

Autor: Darko Buković Izvor: Fortenova

Objavljeno 15. listopada Sva prava pridržana ©poslovniFM