Zagreb, 17. travnja 2023. (GIA) – Generali osiguranje d.d. organizira drugo izdanje natječaja SME EnterPRIZE usmjerenog na mala i srednja poduzeća s ciljem promoviranja usvajanja održivih poslovnih modela. Prijave na natječaj izvršavaju se putem namijenjenog obrasca na web stranici https://www.generali.hr/sme-enterprize i traju do 4. lipnja 2023.

SME EnterPRIZE strateška je inicijativa Generali Grupe posvećena europskim malim i srednjim poduzećima kao temelju europskog gospodarstva i jednom od glavnih pokretača održive tranzicije. Ugrađena u strateški plan „Lifetime Partner 24: Driving Growth“, inicijativa SME EnterPRIZE promiče uključiviju i zeleniju ekonomiju u skladu s Europskim zelenim planom i inicijativom Next Generation EU. Održivost predstavlja mogućnost za rast malih i srednjih poduzeća, zaključak je Bijele knjige SME EnterPRIZE, koju je pripremila škola za menadžment SDA Bocconi School u suradnji s Generalijem, pokazujući pozitivan odnos između održivosti i financijskih performansi malih i srednjih poduzeća jer održiva ponašanja mogu osigurati ključne resurse i prilike.

Pokrenuta 2021. povodom obilježavanja Generalijeve 190. obljetnice, ove godine SME EnterPRIZE vraća se u svojem trećem izdanju širom 10 europskih zemalja, a po drugi put i u Hrvatskoj. Na natječaj se mogu prijaviti mala i srednja poduzeća iz Hrvatske: klijenti Generali osiguranja – i ekskluzivno u ovom izdanju – klijenti Privredne banke Zagreb i članovi udruge Glas Poduzetnika; koja će svojim projektima održivosti u poslovanju konkurirati u dvije kategorije: zajednica i okoliš.

Osim poticanja održivosti u poslovanju, Generali nagrađuje:

  • Pobjednika svake kategorije u iznosu 4.000 EUR/ 30.138,00 HRK bruto i godišnjom Digital onlx pretplatom za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR/ 979,49 HRK bruto;
  • Drugoplasirane projekte u svakoj kategoriji: Poslovnim paketom godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 2.000 EUR/15.069,00 HRK bruto ili ekvivalentnom nagradom i godišnjom Digital onlx pretplatom za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR/ 979,49 HRK bruto;
  • UKUPNOG POBJEDNIKA NATJEČAJA – Najbolje održivu poduzetničku praksu u Hrvatskoj: nagradnim oglašivačkim paketom na Bloomberg Adria platformama u iznosu 6.250 EUR/ 47.090,63 HRK bruto i sudjelovanjem na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu 28. studenoga 2023.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja Mario Carini izjavio je: „Održivost je začetnik strateškog plana Generali Grupe „Lifetime Partner 24: Dirivng Growth“, što znači da održivost oblikuje način na koji donosimo sve odluke. Nastavljamo i dalje biti odgovorni kao osiguravatelj, investitor i poslodavac, kako bismo dodatno učvrstili našu ulogu Lifetime partnera našim klijentima i dionicima. Osobito mi je zadovoljstvo što je ovogodišnje izdanje natječaja SME EnterPRIZE osnaženo suradnjom s Privrednom bankom Zagreb i udrugom Glas Poduzetnika u zajedničkoj želji poticanja komunikacije s dionicima na temu održivosti u poslovanju. Osobito se to odnosi na davanje glasa Herojima održivosti – poduzetnicima i poduzećima koja su implementirala značajne inicijative održivosti u svoje poslovne aktivnosti. Djelujući kao ambasadori održivosti, oni predstavljaju izvrstan primjer drugim poduzetnicima.“

Prijave na natječaj za male i srednje poduzetnike SME EnterPRIZE traju od 11. travnja do 4. lipnja 2023., a kategorije izgledaju ovako:

  • Zajednica: Mala i srednja poduzeća koja pozitivno utječu na zajednice i teritorije na kojima djeluju i/ili poboljšavaju dobrobit svojih zaposlenika i obitelji.
  • Okoliš: Mala i srednja poduzeća koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš kroz smanjenje potrošnje resursa, uvedene procese recikliranja i uporabe sirovina i sl.

Pobjednike svake kategorije odredit će žiri, kojeg čine istaknuti stručnjaci iz akademske zajednice, medijski djelatnici i poduzetnici, a dodjela nagrada održat će se u Zagrebu u srpnju 2023. na prigodnoj smotri finalista. Ukupni pobjednik natječaja, odnosno Najbolje održiva poduzetnička praksa iz Hrvatske, koju će potom između pobjednika kategorija odabrati međunarodni znanstveni odbor – koji također okuplja stručnjake iz akademske zajednice, ustanova i gospodarstva – bit će predstavljena na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu 28. studenoga 2023.

Izvor: Abeceda komunikacije/Generali osiguranje

Objavljeno 17. travnja 2023. Sva prava pridržano