• Španjolska platforma za dostavu na zahtjev akvizirat će nekoliko tvrtki iz grupe Delivery Hero u nizu zasebnih akvizicijskih sporazuma
  • Glovo osnažuje svoju poziciju u Središnjoj i Istočnoj Europi, i to daljnjim širenjem poslovanja u Rumunjskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini

Zagreb, 26. svibnja 2021. (Komunikacijski laboratorij) – Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu različitih kategorija proizvoda, danas je najavila niz zasebnih sporazuma o akviziciji s grupom Delivery Hero, jednom od vodećih svjetskih platformi za dostavu, a kojima će akvizirati neke od njihovih tvrtki u Srednjoj i Istočnoj Europi (CEE).

Zaključenje transakcije očekuje se u sljedećih nekoliko tjedana, ovisno o ispunjavanju prethodno dogovorenih uvjeta, ali i relevantnim regulatornim odobrenjima. Spomenuta akvizicija obuhvaća sedam zemalja u regiji u kojima Delivery Hero posluje, a to su: Rumunjska, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Hrvatska.

Glovo će akvizirati brend Foodpanda u Rumunjskoj i Bugarskoj, brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te brend Pauza u Hrvatskoj.

U zasebnom sporazumu, Glovo je nedavno objavio da je postignut dogovor o akviziciji Ehrane, lokalne dostavljačke platforme iz Slovenije, bez isticanja vrijednosti transakcije. Zaključenje transakcije očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci, a Glovo trenutno usko surađuje s Ehranom u definiranju strategije tranzicije kako za korisnike, tako za partnere i dostavljače.

Oscar Pierre, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Glovo, naglasio je: “Fokus na tržišta gdje vidimo jasne prilike za vodeću poziciju i izgradnju održivog poslovanja oduvijek je bio srž naše dugoročne strategije. Srednja i Istočna Europa važan su dio tog plana. Regija je svesrdno prihvatila platforme za dostavu i vrlo smo uzbuđeni što ćemo ojačati našu poziciju i povećati prisutnost u zemljama koje neprestano pokazuju ogromni potencijal rasta.“

Niklas Östberg, predsjednik uprave i suosnivač Delivery Heroa, izjavio je:

“U posljednjih nekoliko godina Delivery Hero je uspješno izgradio vodeću poziciju na Balkanu. Međutim, s obzirom na mnogo drugih prioriteta koji su ispred nas, vjerujem da je Glovo u boljoj poziciji nastaviti razvijati izvrsno korisničko iskustvo za naše korisnike u ovoj regiji.”

O Glovu

Glovo je inovativna aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda i jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu. Osnovan u Barceloni  2015. godine, posluje u Južnoj Europi, Istočnoj Europi, Bliskom istoku i Africi. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama, a ima i kategoriju „bilo što“ koja korisnicima omogućava da naruče što god žele u svom gradu.

Više informacija o Glovu: http://about.glovo.com/en/

O Delivery Herou

Delivery Hero vodeća je svjetska platforma za dostavu koja posluje u oko 50 zemalja Azije, Europe, Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Tvrtka je rad započela s uslugom dostave hrane 2011. godine, a danas radi s vlastitom platformom za dostavu na četiri kontinenta. Uz to, Delivery Hero predvodi sektor brze trgovine, sljedeću generaciju e-trgovine, kojoj je cilj kupcima dostaviti namirnice i proizvode za domaćinstvo za manje od jednog sata, a često i u roku od 10-15 minuta. Sa sjedištem u Berlinu u Njemačkoj, Delivery Hero uvršten je na Frankfurtsku burzu 2017. godine te tako postao dio vodećeg indeksa DAX (Deutscher Aktienindex) 2020. godine. Za više informacija posjetite: www.deliveryhero.com