Zagreb, 12. travnja 2023. (GIA) – Hrvatska narodna banka odobrila je pripajanje Nove hrvatske banke HPB-u nastavno na Ugovor o pripajanju potpisan 1. ožujka 2023. godine.

Sukladno prethodnim najavama, u cilju ostvarenja sinergijskih efekata korištenjem svih potencijala HPB i NHB mreže poslovnica, kao i pružanja najkvalitetnije usluge klijentima, Banka je u procesu pripajanja Nove hrvatske banke dobila i odobrenje regulatora, čime će nastati jedna snažna banka s jedinstvenom ponudom proizvoda i pod jednim brandom.

Klijentima će usluge integrirane banke biti dostupne na svim lokacijama na kojima su do sada bile poslovnice obiju banaka ili u njihovoj neposrednoj blizini, njih ukupno 69.

Projektom integracije, HPB ubrzano nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju daljnju izgradnju snažne i moderne banke koja prati trendove i nove tehnologije te svojim klijentima osigurava izvrsno i konzistentno korisničko iskustvo kroz sve kanale kojima pristupaju Banci.

„Obje banke prolaze kroz velike promjene te sam uvjeren da ćemo iskoristiti tu priliku i kroz proces integracije, stjecanjem novih znanja i iskustava svi skupa izgraditi kvalitetnije i učinkovitije radno okruženje uz korist za sve dionike. S optimizmom gledam na naredno razdoblje i vjerujem da će predstojeće pravno pripajanje biti odličan početak naših novih zajedničkih uspjeha.“ – izjavio je Marko Badurina predsjednik Uprave HPB-a.

Izvor: HPB

Objavljeno 12. travnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.