Zagreb, 1. ožujka 2024. (GIA) – ACT Grupa i Philip Morris Zagreb pozivaju hrvatske impact poduzetnike da prijave projekte s pozitivnim društvenim utjecajem na natječaj za program „Pokreni nešto svoje“. Ovaj program, koji će trajati šest mjeseci, nudi bespovratna sredstva i mentorsku podršku za razvoj poslovanja. Iz fonda ukupne vrijednosti 50.000 eura, pet najboljih kandidata će biti sufinancirano sa sedam tisuća eura, dok će preostalih pet dobiti potporu od tri tisuće eura.

Impact poduzetnici nositelji su pozitivne promjene jer prednost daju brizi o društvu i okolišu, doprinoseći održivom razvoju u vlastitom okruženju. Njihovi proizvodi i usluge često pomažu u rješavanju društvenih izazova i koriste zajednici, a istovremeno kreiraju gospodarsku vrijednost svojim poslovanjem.Gradeći na već utemeljenim vrijednostima održivosti i društvene odgovornosti, Philip Morris Zagreb prepoznaje da takav pristup poslovanju zaslužuje podršku i vidljivost. Iz tog smo razloga kroz dosadašnja, a uključujući ovogodišnje osmo izdanje, u program uložili oko 740 tisuća eura. Time smo podržali čak 48 tvrtki koje su na tržište donijele kreativna i održiva poslovna rješenja s dodanom društvenom vrijednosti, a ove godine podržat ćemo novih 10“, izjavila je Dijana Najjar Raškaj iz tvrtke Philip Morris Zagreb.

Program „Pokreni nešto svoje“ jedinstven je u Hrvatskoj i po tome što od začetka mjeri društveni povrat ulaganja, odnosno mjeri novčanu vrijednost koju su korisnici programa stvorili u odnosu na uložena sredstva, a u 2023. program je oborio je vlastiti rekord.

„Društveni povrat programa iz godine u godinu raste, tako smo prošle godine stvorili 3.97 eura društvenog dobra na svaki euro koji je tvrtka Philip Morris Zagreb uložila u program. Zadovoljni smo što uspijevamo sustavno podržavati poduzetnike koji mijenjaju svijet, a još zadovoljniji smo što kolektivni pozitivni utjecaj ovog programa konstantno raste. I ove godine očekujemo veliki broj kvalitetnih prijava i već sada se veselimo upoznati deset najboljih inovatora koji se ističu svojim društvenim utjecajem, održivošću i potencijalom svojeg poslovanja“, rekla je Ana Brigović iz ACT Grupe.

Osim važnosti bespovratnih sredstava za razvoj proizvoda i ulaganja u poslovanje, dosadašnji sudionici programa posebno su istaknuli važnost mentorske podrške koja im je pomogla u tržišnom pozicioniranju i razvoju tvrtke, jačanju brenda i reputacije, održivog poslovanja i ostvarenju boljih financijskih rezultata. Posebno su istaknuti benefiti kvalitetnog umrežavanjas alumni zajednicom, kao i potencijalnim budućim korporativnim partnerima. Prošle je godine 10 kompanija sudjelovalo u ovom programu za razvoj poslovanja, riječ je o redom inovativnim poduzećima, poput kompanije Arya Intimo, koja proizvodi donje rublje za žene koje su prošle zahvat mastektomije i Red Forka, čiji je cilj uvesti standardizirane zdrave obroke u škole i vrtiće.

Prijavite se na program podrške poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“ putem poveznice na natječaj, koji je otvoren od 26. veljače do 22. ožujka 2023.

Izvor i foto: Komunikacijski ured Laco, Colić i partneri Foto: darkomares.com

Objavljeno 1. ožujka 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.