New York, 1. rujna 2023. (GIA) – Lansiranjem Daytone poduzećima je sada na raspolaganju sigurna i fleksibilna alternativa GitHub Codespaces-u za upravljanje razvojnim okruženjima. Stvorena od strane iskusnog tima iza Codeanywhere-a (https://codeanywhere.com/) – pionira cloud IDE-a (hrv. Integrirano razvojno okruženje), Daytona nudi samostalno upravljana razvojna okruženja, posebno prilagođena zahtjevima velikih organizacija i reguliranih poduzeća.

Izazovi s postojećim razvojnim okruženjima u računalnom oblaku

Iako postojeća rješenja za razvojna okruženja u oblaku (eng. cloud) poboljšavaju iskustvo razvojnih inženjera, ipak ne uspijevaju zadovoljiti mnoge zahtjeve poduzeća vezano za sigurnost, fleksibilnost i samostalno upravljanje. Do sada, tvrtke poput Uber-a, Shopify-a, LinkedIn-a, Eventbrite-a i drugih suočavale su se s strogim sigurnosnim i efikasnosnim zahtjevima bez odgovarajućih rješenja. Često su bile prisiljene samostalno razvijati prilagođena rješenja. Daytona premošćuje taj jaz nudeći organizacijama kontrolu nad njihovim razvojnim okruženjima, bilo na lokaciji (eng. on-premise) ili u oblaku.

Razvojna okruženja dizajnirana prema potrebama tvrtki

Daytona je od samog početka dizajnirana s potrebama tvrtki na umu, osiguravajući da poslovanje nije ograničeno na specifične alate ili dobavljače. Integrira se s postojećim sustavima i kompatibilna je s širokim spektrom platformi kao i alata za upravljanje izvornim kodom. Daytona nudi granularne kontrole pristupa, napredne sigurnosne značajke i mogućnost rada u hibridnim i multi-cloud okruženjima.

Zamah među elitnim poduzećima

Prije službenog pokretanja, Daytona je već privukla pažnju i poslovanje kupaca iz industrija poput zrakoplovstva, bankarstva i telekomunikacija. Značajno, nekoliko tih kupaca se nalazi na cijenjenom popisu Fortune 500, naglašavajući kritičnu potrebu za razvojnim okruženjima koje nude standardizaciju i pouzdano iskustvo developera.

“Daytona omogućuje tvrtkama da povećaju produktivnost i ubrzaju inovacije, uz očuvanje sigurnosti i kontrole ključne za njihov uspjeh,” izjavio je Ivan Burazin, CEO Daytone. “Uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za standardizirana razvojna okruženja koje osnažuje poduzeća da optimiziraju svoj razvojni ciklus.”

Za više informacija o Daytoni i njenoj jedinstvenoj vrijednosti za poduzeća, posjetite internetsku stranicu: www.daytona.io. Za dodatne informacije, upite medija ili dogovor intervjua, molimo kontaktirajte press@daytona.io.

Ivan Burazin je suosnivač i glavni izvršni direktor Daytone. Prethodno je radio u Infobipu kao Chief Developer Experience Officer, osnovao jednu od najistaknutijih developerskih konferencija Shift i bio suosnivač Codeanywhere-a, jednog od pionira razvojnih okruženja u oblaku. Ivan je strastven oko osnaživanja developera i poboljšanja developerskog iskustva.

Vedran Jukić je suosnivač i glavni tehnički direktor. Ima desetljeća iskustva u softverskoj arhitekturi, automatizaciji i pojednostavljivanju developerskih procesa. Njegova je mantra “pojednostavi i rastereti razvojni proces”.

Goran Draganić je glavni arhitekt i suosnivač. S dubokim znanjem o DevOpsu i Kubernetesu, Goran je dizajnirao Daytoninu arhitekturu koristeći najnovije orchestration tehnike.

Izvor i foto: Daytona