Zagreb, 2. travnja 2024. (GIA) – JANAF d.d. sklopio je s INA-om d.d. Ugovor o transportu nafte za količinu 2.000.000 +/- 5% tona nafte sustavom JANAF-a za Rafineriju nafte Rijeka za razdoblje do 31.12.2024. godine.

S velikim zadovoljstvom objavljujemo sklapanje novog ugovora s našim dugogodišnjim partnerom INA-om. Obnovljenim partnerstvom s najvećom hrvatskom naftnom kompanijom dodatno doprinosimo energetskoj stabilnosti i neovisnosti Republike Hrvatske te potvrđujemo status jednog od ključnih dionika energetskog sektora srednje Europe i pouzdanog partnera koji jamči energetsku sigurnost svim uključenim stranama. Uvjereni smo kako ćemo zahvaljujući neprestanim ulaganjima u razvoj našeg sustava i implementaciji najsuvremenijih tehnologija i procesa, nastaviti našem dugogodišnjem partneru pružati vrhunsku uslugu na obostrano zadovoljstvo“, istaknula je Uprava JANAF-a.

Inače, JANAF ima s INA-om sklopljen višegodišnji ugovor o skladištenju sirove nafte za razdoblje do 31.12.2025. godine koji obuhvaća kapacitete na terminalima Omišalj i Sisak.

Izvor i foto: Janaf

Objavljeno 2. travnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.