Zagreb, 4. studenoga 2021. (GIA) – KONČAR – Digital, najmlađi član Grupe KONČAR, nastavlja uspješnu suradnju s domaćim visokoobrazovnim institucijama koju Grupa njeguje već dugi niz godina. Društvo je nedavno osnovano s ciljem daljnjeg unaprjeđenja konkurentnosti u području razvoja industrijskog softvera te proširivanja digitalnog portfelja usluga, a svoj će doprinos obrazovanju budućih stručnjaka dati suorganizacijom kolegija Razvoj programskih rješenja za industrijske IoT-sustave na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu.

Tvrtka KONČAR Digital će u svom portfelju prvenstveno imati rješenja iz područja digitalne platforme otvorene i modularne arhitekture za potrebe elektroenergetike, mobilnosti, kritične i urbane infrastrukture s naprednim uslugama upravljanja i održavanja. Osim toga, posebno se ističu najsuvremeniji poslovni modeli, kao generator primjene digitalnih usluga i rješenja, poput uporabe blockchain tehnologije u energetici. Industrijski softver koji se razvija u KONČAR – Digitalu prvenstveno se odnosi na upravljanje, daljinsku podršku i održavanje industrijskih postrojenja, energetski učinkovite javne rasvjete, obnovljivih izvora energije, pohrane energije, energetski obnovljivih zgrada, hibridnih energetskih mikromreža i energetski učinkovitih sustava opskrbe vode i odvodnje.

„KONČAR – Digital danas okuplja stručnjake koncerna KONČAR iz područja industrijskog softvera namijenjenog vođenju sustava kritične i urbane infrastrukture. Prilagodljiva organizacija KONČAR –  Digitala omogućit će nam pouzdan pristup kupcima i razvoju novih vlastitih digitalnih rješenja. Motivirani zaposlenici s prostorom za kreativnost i mogućnošću eksperimentiranja stvarat će inovacije. Stoga je glavna zadaća tvrtke KONČAR – Digital usmjeriti inovacije u razvoj uspješnih digitalnih rješenja za tržišta cijelog svijeta“, ističe dr. sc. Stjepan Sučić, član Uprave društva KONČAR – Digital, koji je svoj profesionalni put u KONČARU započeo još tijekom studija.

Nositelji ovog kolegija su predavači s FER-a, no studente će sa svim teorijskim i praktičnim znanjima upoznati tim tvrtke KONČAR – Digital, koji će voditi predavanja i laboratorijske vježbe. Osnovna ideja ove suradnje je bolje upoznavanje studenata treće i viših godina s razvojem aplikacija za najsuvremenija digitalna rješenja, koja koriste vodeće svjetske IT tvrtke, pa tako i KONČAR – Digital.

Predavanja se pritom temelje na teoriji i zadacima kojima Grupa KONČAR osposobljava svoje  nove zaposlenike i uvodi ih u svijet razvoja industrijskog softvera. Štoviše, upravo je SCADA sustav PROZA NET perjanica KONČAREVIH softverskih rješenja s više od 700 implementacija u regiji i svijetu. Shodno tome, ovaj kolegij predstavlja izuzetnu priliku za studente da se uz pomoć ponajboljih domaćih stručnjaka upoznaju sa stručnim aspektom rada s najsuvremenijim tehnologijama. Osim razvoja svojih znanaja i vještina, studenti kroz ovaj kolegij također imaju priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj kao članovi KONČAR – Digital tima.

Izvor: Končar/MPR Foto: Končar

Objavljeno 4. studenoga 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM.