Zagreb, 23. kolovoza 2021. –  U industriji putovanja čak 62 posto ljudi veliku pozornost pridaje cijeni, dok 55 posto putnika prilikom odabira destinacije traži promotivne ponude i uštede, što uključuje i prijevoz.* Osluškujući korisničke potrebe, vodeći europski pružatelj vožnji na zahtjev i jedan od najvećih pružatelja usluga putničkog prijevoza u Europi osmislili su program koji njihovim korisnicima, na hrvatskom tržištu, donosi uštede te značajno unaprjeđuje iskustvo putovanja.

Korisnici Arrive kupnjom karte u Arriva Croatia mobilnoj aplikaciji ostvaruju promo kodove s popustima za Bolt koje mogu iskoristiti za taksi vožnje u Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Osijeku, Karlovcu i Varaždinu kao i za vožnje romobilom u Rijeci, Osijeku i Varaždinu. Istovremeno, korištenjem usluge taksi prijevoza putem Bolt aplikacije, korisnici Bolta ostvaruju popuste za kupnje unutar Arriva Croatia aplikacije.

„Naša je misija prijevoz učiniti dostupnim svima, čemu suradnja s Arrivom itekako doprinosi jer korisnicima zajedno omogućujemo još bolju, povezaniju i pristupačniju uslugu. Činjenica je kako sve više turista nakon dolaska na destinaciju autobusom ima potrebu za kvalitetnim prijevozom unutar samih gradova pa ovim partnerstvom želimo dodatno poboljšati iskustvo putovanja za sve naše putnike“,  istaknuo je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj, naglasivši kako ovaj oblik javnog prijevoza postaje sve poželjniji jer, osim što pridonosi manjem zagađenju okoliša, putnike oslobađa brige o gužvama, parkiranju i drugim stvarima koje obično brinu vozače.

U okviru posebnog partnerskog programa korisnici Boltovih usluga vožnje na zahtjev ili najma romobila ostvaruju popust do 20 posto na usluge Arrive, dok će korisnicima Arrivinih usluga biti dodijeljen popust do najviše 45 kuna.  Popuste je moguće koristiti za sve vožnje unutar Hrvatske. Za korištenje spomenutih pogodnosti dovoljno je u aplikacijama Bolta i Arrive aktivirati promotivne kodove koji će Boltovim korisnicima biti dostupni na društvenim mrežama, službenim internetskim stranicama te putem newslettera, dok će korisnicima Arrivinih usluga prilikom kupnje karte informacija o pogodnostima stići na mail.

Potrebu za novom razinom mobilnosti naglasio je i Vedran Tomičić, član Uprave Arrive Hrvatska:  “Arriva kao lider na tržištu autobusnog prijevoza u Hrvatskoj svojim respektabilnim voznim parkom od 600 vozila povezuje približno 3800 destinacija. Naša je misija javni prijevoz učiniti najpoželjnijim načinom putovanja na način da svojim putnicima omogućimo povezana putovanja i u Boltu smo pronašli pravog partnera s kojim ćemo taj cilj realizirati. Zajedničkim resursima i znanjem, našim ćemo korisnicima uz povezana, osigurati i povoljnija putovanja do njihovih krajnjih odredišta, ali i mobilnost unutar istih. Vjerujem da će putnici prepoznati i koristiti pogodnosti koje im donosi ova suradnja te da će biti zadovoljni novom dimenzijom putovanja koju im sada omogućuju Bolt i Arriva.“

Povećanju potrebe za mobilnosti pridonijelo je ublažavanje epidemioloških mjera pa je tako Bolt u Hrvatskoj u prvih sedam mjeseci ove godine bilježi rast broja vožnji na zahtjev za čak 68 posto, u odnosu na isto razdoblje lani, uz 54 posto više korisnika u Zagrebu te 87 posto na razini Hrvatske, čime je potvrdio poziciju vodeće platforme u Hrvatskoj u segmentu pružanja vožnji na zahtjev.

Autor: PoslovniFM/DB Izvor: Media val

Objavljeno 23. kolovoza 2021. Sva prava pridržana ©PoslovniFM