Zagreb, 7. kolovoza 2023. (GIA) – Društvo Meritus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i njegova ovisna društva (Mplus Grupa) u prvoj polovici 2023. ostvarila su 127 milijuna eura prihoda, što je 52 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Mplus Grupa je uspjela povećati i EBITDA-u, koja je porasla za 17 posto i dosegnula 12 milijuna eura. Prilagođena EBIDTA Mplus Grupe, uzimajući u obzir prilagodbe za potres u Turskoj i druge normalizacijske stavke, iznosila je 16 milijuna eura, što je povećanje od 40 posto.

Mplus Grupa i dalje nastavlja s provođenjem svoje investicijske strategije, što je, između ostaloga, rezultiralo i činjenicom da je u tri uzastopna kvartala ostvarila organski rast prihoda u svojim BPTO operacijama (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije) od preko 20 posto.

Navedeni organski rast posljedica je investicija kako u operativni, tako i u IT segment poslovanja. U 2023. godini, izvršena su dodatna ulaganja u proizvode koje Grupa nudi u sklopu svojih BPTO operacija, a kulminacija istih vidljiva je u lansiranju Buzzeasyja, komunikacijske platforme temeljene na umjetnoj inteligenciji (AI) koja chat pretvara u višenamjenski kontaktni centar i osigurava jednostavno i praktično korisničko iskustvo.

Snažan rast prihoda Mplus Grupe rezultat je organskog rasta u segmentu BPTO operacija, ali i iskoraka u HR segmentu, kroz akviziciju Workplace Grupe. Prihodi BPTO operacija u prvom polugodištu iznosili su ukupno 100 milijuna eura, što predstavlja rast od 26 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je preostali rast prihoda generiran kroz akviziciju HR operacija koje se konsolidiraju od 1. travnja ove godine te su u razdoblju do 30. lipnja ostvareni prihodi u visini 24 milijuna eura te drugih segmenata poslovanja Mplus Grupe u visini od 2 milijuna eura.

„Uspjeh Mplus Grupe temeljen je na trima ključnim vrijednostima – operativnoj izvrsnosti, efikasnosti i brzini. Ove vrijednosti čine srž naše poslovne strategije i ključ su našeg održivog rasta i uspjeha na tržištu. Nastojimo biti lideri u industriji, pružajući inovativne i visokokvalitetne proizvode i usluge našim klijentima diljem svijeta. Mplus Grupa ima ambiciozne planove na području integriranih usluga upravljanja ljudskim resursima, selekcije i zapošljavanja, u kojima će pokrenuti primjenu skalabilnih tehnoloških rješenja te implementirati najbolje prakse s ciljem da se pozicioniramo kao jedan od vodećih europskih pružatelja HR usluga. Rezultati za prvu polovicu godine pokazuju uspjeh naše strategije i posvećenosti osiguravanja održivog rasta Mplus Grupe, a siguran sam da će se ovaj trend nastaviti“, rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplus Grupe.

U proteklom razdoblju za prihode Grupe važna je bila akvizicija na području HR poslovanja te od početka travnja HR vertikala Grupe posluje kroz rad 18 tvrtki u sedam zemalja pod krovnim brendom Workplace, gdje zapošljava preko 1.800 ljudi.

Mplus Grupa je u navedenom razdoblju pokrenula i leadership program Mplus Elevate u partnerstvu s poslovnom školom IEDC – Bled, u sklopu kojega se tijekom devet mjeseci obrađuju ključni izazovi rukovodstva u budućnosti, uključujući utjecaj novih tehnologija te održivosti. Usto, Grupa je izdala i svoje treće Izvješće o održivosti u skladu s Konsolidiranim skupom GRI standarda za 2022. godinu, koje uključuje jasno definiranje ESG inicijativa na razini cijele Grupe – od ekonomskih utjecaja do ekoloških inicijativa i društvene odgovornosti.

Izvor: Millenium promocija/Mplus

Objavljeno 7. kolovoza 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.