Zagreb, 3. siječnja 2024. (GIA) – Ericsson Nikola Tesla potpisao je nekoliko novih ugovora vrijednih gotovo 8 milijuna eura (bez PDV-a). Ugovori su vezani uz digitalnu transformaciju društva te modernizaciju komunikacijskih mreža.

S Ministarstvom unutarnjih poslova RH ugovorena je isporuka novih mobilnih sustava za nadzor zelene granice tijekom 2024.godine, što će dodatno  povećati tehničke kapacitete za nadzor zelene granice. Nastavlja se suradnja s Hrvatskim cestama na izgradnji Nacionalne pristupne točke. S Ministarstvom kulture i medija potpisan je novi ugovor vezan uz projekt digitalizacije kulturne baštine (eKultura). Nastavlja se suradnja s Ministarstvom pravosuđa i uprave te Državnom geodetskom upravom vezano uz Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra.

Sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva ugovorena je isporuka Once Only Technical System (OOTS) platforme za razmjenu servisa na razini Europske unije. Potpisani su i ugovori vezani uz digitalizaciju javne uprave. 

Ugovoreni su i poslovi vezani uz modernizaciju komunikacijskih mreža na tržištu susjednih zemalja.

Izvor i foto: Ericsson Nikola Tesla