Koprivnica, 17. svibnja 2023. (GIA) – Dosadašnjim članovima Marini Dabić i Tomislavu Kitoniću s 30. lipnja ove godine ističe mandat, dok je bivši predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina još krajem prošle godine podnio ostavku. Novim članovima tako su izabrani Darko Prpić, Damir Čukman i Ante Jelčić. Izabrani su na mandat od četiri godine koji Darku Prpiću i Damiru Čukmanu počinje s 1. srpnja ove godine, dok će Ante Jelčić svoju dužnost početi obnašati od danas, 17. svibnja.

Damir Prpić direktor je zagrebačke tvrtke Darfin d.o.o. koja se bavi vještačenjem iz područja financija, računovodstva i vrijednosnih papira te savjetovanjem, a od 2017. član je Nadzornog odbora tvrtke SQ Kapital d.o.o. Damir Čukman osnivač je tvrtke N3 Capital Partners d.o.o. koja se bavi upravljanjem alternativnim investicijskim fondovima, a bio je jedan od osnivača i prvi predsjednik CFA udruge Hrvatska. Ante Jelčić od ove je godine član Uprave tvrtke Gumiimpex – GRP d.o.o., s prethodnim iskustvom voditelja odjela analize financijskih tržišta u PBZ Croatia Osiguranju.

Na skupštini su predstavljena i financijska izvješća za 2022., a donesena je i Odluka o izmjeni statuta. Također, Odlukom o usklađenju temeljnog kapitala i dionica Društva povećan je temeljni kapital Društva za iznos od 5.702.995,30 eura. Temeljni kapital sada iznosi 213.600.090 eura i podijeljen je na 7.120.003 redovne dionice. Pojedinačni nominalni iznos svake dionice jest 30 eura.

Dioničari Podravke d.d. izglasali su i odluku o isplati dividende u iznosu od 2,65 eura po dionici. Dividenda će se dioničarima koji su na dan 16. lipnja 2023. upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva isplatiti 14. srpnja 2023.

Dioničarima se obratila i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i osvrnula na rezultate poslovanja u protekloj godini, zahvalivši se još jednom radnicima na doprinosu u ostvarenju svih ciljeva u izazovnoj godini. Obraćanje u cijelosti možete pročitati ovdje.

Izvor: Podravka dd

Objavljeno 17. svibnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.