Varaždinske Toplice, 9. lipnja 2021. (Centar poduzetnica) – Više od 80 poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i Slovenije okupilo se danas, sukladno relaksiranim epidemiološkim mjerama u Varaždinskim Toplicama na B2B susretima, a kako bi zajedno promišljale o prevladavanju posljedica koje je korona kriza ostavila i duboko ostavlja na hrvatsko gospodarstvo, napose poduzetništvo u žena.

Danas održani B2B susreti prošli su u primjerima pozitivne poduzetničke prakse, kojega ne samo za hrvatsko poduzetništvo, nego i u Europi postavlja već desetljećima Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorice tvornice Bernarda d.o.o. iz Nedelišća za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje te Bernarda Nove d.o.o. za proizvodnju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka u Nedeljancu, a koja i danas, baš kao i prije korona krize upošljava više od 250 zaposlenika, niti jednom nije dala otkaz, nije smanjivala plaće iako joj je obujam proizvodnje pao za 80 posto tijekom proteklih lockdown perioda.

Bernarda Cecelja u jeku Covid-19 i gospodarske krize, upravo kako dolikuje jednoj od  najnagrađivanijih poduzetnica, inovatorica i poslovnih žena ovih prostora, nije posustajala niti odustajala, a poslovno hrabro ide dalje – skorim završetkom hotela Bernarda kao najvećim adutom hrvatskog kontinentalnog turizma u novoj turističkoj sezoni.

Njezina pozitivna i konstruktivna priča bila je okosnica današnjih B2B susreta, u organizaciji Centra poduzetnica www.poduzetnica.hr i Grada Varaždinskih Toplica, a uz visoko pokroviteljstvo i u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer te sponzorima.

Prije samih susreta u Varaždinskim Toplicama, sudionice i sudionici su obišli i tvornice Bernarda i Bernarda Nova kako bi se uvjerili da unatoč lošim uvjetima na tržištu, vremena za jadikovke nema, nego samo za konsolidaciju redova i naporan, ali i uvijek plodonosan, poduzetnički angažman.

Nalazimo se u izazovnim vremenima koja traže kreativna i inovativna rješenja, a jedan od njih svakako je da se kao poduzetnice i poduzetnici međusobno još više povežemo, surađujemo, međusobno uvažavamo, jer dijelimo vrlo slično ako ne identičnu sudbinu na realnom tržištu. Radujem se što sam uz Centar poduzetnica i gradonačelnicu Varaždinskih Toplica gđu Dragicu Ratković bila domaćica B2B susretima u Varaždinskim Toplicama, te smo se okupili i naravno razmijenili iskustva, ideje i kreativna rješenja za nastavak poduzetničkih aktivnosti izlaskom iz trećeg lockdown-a. Smatram da samo pozitivnim mislima, konstruktivnim djelima i zajedničkom potporom možemo sve ostvariti, pa tako i uspješan izlazak iz trenutačno izazovnih vremena. Sigurna sam da su mnogi koji su se danas družili s nama našli odgovore za taj izlazak. Sretna sam što su sudionici ovog događanja ne samo imali prigodu okupiti se u mom restoranu, pogledati i moj uskoro završeni hotel Bernarda s četiri zvjezdice u Toplicama, nego i obići moje tvornice i proizvodnje Bernarda madraca u Pušćinama i Bernarda Nove za proizvodnju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka u Nedeljancu – kazala je  Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda doo iz Varaždinskih Toplica.

B2B susret poduzetnica Varaždinske Toplice 2021 bili su prigoda za razmjenu znanja, ideja, iskustava u prevladavanju krize, te vještina za uspješno poslovanje. U sklopu B2B susreta, sukladno epidemiološkim mjerama, održao se i Poduzetnički sajam, s proizvodima iz Varaždinske i Međimurske županije.

Zadovoljstvo B2B susretima poduzetnica Hrvatske u Varaždinskim Toplicama nisu skrivale ni same poduzetnice te poduzetnici.

Ovo je jedno divno i kreativno druženje nas u poduzetništvu, posebice u ovim izazovnim vremenima. Ima puno žena, ali sretan sam što ima i nas muškaraca, a sve s ciljem da razmjenimo ideje i prijedloge za uspješno poslovanje. Gospođa Bernarda Cecelja fascinira svojim poduzetničkim putem i prava je ispiracija svima nama – istakno je inovator i poduzetnik Stjepan Sviben iz Kutine.

Oduševljena sam sa sadržajem, energijom i to vrlo pozitivnom, raspoloženjem – očito da nam je svima nedostajalo ovakvih druženja i inicijativa. Drago mi je da se korona krizi i dalje radi, posluje, ne miruje, jer to je smisao života – da stalno idemo naprijed. A stigla sam iz Slovenije da podržim ovo okupljanje, inicijativu i aktivnost bez obzira na aktualnu korona situaciju i pomalo letargično raspoloženje – pojasnila je poduzetnica Snježana Ristić iz Kranja.

Jako je lijepo ovo današnje druženje, a posebice inspirativni put poduzetnice Bernare Cecelje koja je naša prava motivacija. Nedostaje nam ovakvih inicijativa i pozitivnih primjera poslovanja, a veliki sam optimist i smatram da uvijek mora nekako pozitivno biti, samo ako ima dobre volje – ocijenio je poduzetnik Zlatko Šešet iz Ogulina.

Kad god mogu, rado sudjelujem na svim inicijativama Centra poduzetnica jer su korisna i inspirativna za posao i poduzetništvo. Priče drugih poduzetnica i poduzetnika izvor su motivacije za svladavanje poslovnih poteškoća u ovim izazovnim vremenima, ali i daju ideje za neke buduće aktivnosti i u vlastitom poduzetništvu. Jako volim sjever Hrvatske, a prvi puta sam u Varaždinskim Toplicama i sretna sam što sam ovako korisno provela danas vrijeme – naglasila je poduzetnica Martina Šimunković iz Zagreba.

B2B susreti poduzetnica Hrvatske nakon onih održanih u svibnju u Gospiću, te ovih u Varaždinskim Toplicama idu dalje – u prvom redu u Zagrebu, Poreču i Daruvaru.