Poreč, 28. veljače 2024. (GIA) – Svečano je otvoreno 39. izdanje međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizamPromohotela, koji će od 28. veljače do 2. ožujka okupiti  domaće, kao i izlagače iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Poljske i Estonije. Ovo je jedinstvena prilika za sve turističke djelatnike, od obiteljskih iznajmljivača preko velikih hotelskih lanaca do malih i velikih ugostitelja, da u četiri dana trajanja sajma na 4.500 m2 unutarnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora saznaju o najnovijim inovacijama i praksama u poslovanju.

Sajam je u porečkoj dvorani Žatika svečano otvorio Boris Miletić, župan Istarske županije, istaknuvši važnost ulaganja u visokokvalitetni turizam, a s ciljem održavanja konkurentnosti na globalnom tržištu: „Tu svakako spada ulaganje u infrastrukturu, obrazovanje kadrova, očuvanje okoliša i promocija dugoročno održivog turizma, što će osigurati da Istra ostane poželjna destinacija za posjetitelje iz cijelog svijeta. Promohotel je sjajna prilika za predstavljanje najnovijih tehnoloških dostignuća, trendova u ugostiteljstvu i inovativnih pristupa upravljanju turističkim destinacijama. Ovdje se susreću domaći i strani stručnjaci kako bi razmijenili ideje i iskustva koji će oblikovati budućnost turizma. Ponosni smo što se sajam održava u našoj Istri, jer to potvrđuje našu predanost razvoju turizma i težnju da iz godine u godinu podižemo ljestvicu više po pitanju kvalitete i inovativnosti“.

Promohotel je svojevrsna najava sezone u našem gradu, te je kao međunarodni sajam, još davno utkao put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati velike međunarodne sajmove, sportske i druge manifestacije. Promohotel je još jednom dokaz da su čak i u današnje, „online“ vrijeme, prvi dojam i direktni kontakt u poslovnom svijetu itekako bitni“, zaključio je gradonačelnik Loris Peršurić i čestitao organizatorima što se svake godine trude dovesti svim zainteresiranim turističkim djelatnicima brojne novitete i brendove u Poreč, te iznova učiniti sajam zanimljivim i privlačnim širokoj publici.

Direktorica sajma Ivana Štiković, izrazila je zadovoljstvo organizacijom vodećeg hrvatskog sajma u turističko-ugostiteljskoj industriji: „Sretni smo što iz godine u godinu svjedočimo rastućem interesu i sve većem broju posjetitelja. Ovo je 39. izdanje sajma kojim nastojimo približiti inovacije i najnovije prakse u industriji uz priliku za umrežavanje i razmjenu iskustava. S obzirom na to da nam se približava turistička sezona, pravo je vrijeme za okupljanje izlagača i posjetitelja na jednom mjestu te ugovaranje poslova.“ Naglasila je da ovogodišnje izdanje, osim izlagačkog prostora, nudi i poseban edukativni program Education point, s više od 20 besplatnih predavanja, prezentacija i panel rasprava.

Edukativni dio sajma, Education point koji se održava kroz četiri sajamska dana, predstavlja spoj održivog turizma i novih tehnologija, a okuplja vrhunske stručnjake iz raznih područja. Uz obaveznu registraciju na službenoj stranici, sudionicima je omogućen uvid u digitalni marketing, zapošljavanje osoba s invaliditetom, zakonske regulative za iznajmljivače DAC7 i DSA, kao i najnovije inovacije s umjetnom inteligencijom.

Ulaz na sajam je besplatan uz prethodnu registraciju na službenoj stranici promohotel.hr. Promohotel i ove godine uspješno organizira agencija Studio 053 uz podršku sponzora Grad Poreč – Parenzo i pokrovitelja među kojima su Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Poreča, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Udruženje obrtnika Poreč.

Izvor i foto: Manjgura FOto: Danijel Benčić_Andi Vitasović_Boris Miletić_Loris Peršurić_Ivana Štiković

Objavljeno 28. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.