Rijeka, 2. srpnja 2021. (404)– Tvrtka Hilton jučer je svečano otvorila vrata resorta Hilton Rijeka Costabella Beach Resort and Spa na jadranskoj obali u Rijeci. Hiltonov najnoviji vrhunski resort smješten je između šarmantne Opatije i dinamične Rijeke, te okružen planinskim vrhuncima i tirkizno plavim morem. Osim toga, hotel se može pohvaliti jednom od najpoželjnijih lokacija tik uz more, kao i privatnom plažom u duljini od 200 metara i vlastitim sidrištima.

U hotelskoj su ponudi ukupno 132 sobe i 62 vile i apartmana, od vrhunski uređenih dvokrevetnih soba do trosobnih dvoetažnih apartmana. Sve sobe i apartmani imaju pogled na more. Nadalje, u resortu je smješten i prvi eforea spa & health club u Hrvatskoj, u kojem gosti na površini od 3700 kvadratnih metara mogu uživati u vrhunskim wellness sadržajima poput finskih sauna, hidrotermalnih bazena i slane sobe s himalajskom soli. Gostima resorta na raspolaganju je i izvrstan fitness centar, otvoren 24 sata dnevno, kako bi i tijekom odmora mogli ostati u formi.

Boje hrvatske gastronomije brani šest restorana i barova, uključujući i fine-dining restoran Nebo Restaurant & Lounge na vrhu hotela. Na čelu restorana najmlađi je hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč, koji je svoju prvu zvjezdicu dobio sa samo 27 godina. Ta živopisna i dinamična gastronomska destinacija u sebi spaja jedinstvene okuse Hrvatske s panoramskim pogledom na Jadransko more.

Zajedno s Denijem Srdočem, četriri restorana i bara vodit će naš svjetski poznati chef Miljenko Kosanović. U restoranima The Kitchen i Jedro, koji se nalazi na plaži resorta, gosti mogu kušati jela pripremljena od domaćih namirnica, dok je lounge bar Sunce pored bazena savršen za izležavanje tijekom beskrajnih ljetnih dana i uživanje u veličanstvenim zalascima sunca iza planine Učka uz opuštajuće zvukove lounge glazbe.

Češki investitor JTH Holding u ovaj je projekt uložio više od 105 milijuna eura, a glavni direktor gospodin Jaroslav Třešňák, nerijetko je znao provoditi 24 sata na dan kako bi bio siguran da sve ide po planu jer ovaj resrot smatra svojim životnim ostvarenjem i ulaganjem.

Moj je san ispunjen. Ovo će, uvjeren sam, biti mjesto u koje će dolaziti tisuće gostiju, ali i koje je otvorilo brojna radna mjesta“, izjavio je Třešňák.

O otvorenju resorta i planovima za dalje govorio je i Simon Vincent, Hiltonov izvršni porpredsjednik zadužen za regiju EMEA.

Veselimo se otvorenju resorta u Hrvatskoj, koji će privlačiti cijeli niz različitih gostiju željnih odmora u miru na jadranskoj obali. Znamo da diljem svijeta postoji goruća potreba za putovanjima, kao i da gosti jedva čekaju rezervirati putovanja u inozemna odredišta. S obzirom na to da se svuda u svijetu postepeno ukidaju postojeća ograničenja, veselimo se ponovnom susretu s gostima u našim hotelima i činjenici da ćemo biti domaćini ponovnim okupljanjima članova obitelji i prijatelja. Samo ove godine u Europi planiramo otvoriti 40 novih Hiltonovih objekata, i jedva čekamo započeti s novom erom putovanja“, istaknuo je Simon Vincent, Hiltonov izvršni potpredsjednik zadužen za regiju EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).  

Veliku pažnju ovaj je resort izazvao i svojim raskošnim izgledom koji se sjajno uklopio u riječki Kvarner, a njegov interijer pravo je nadahnuće inspirirano jadranskim načinom života. Više o posvećenosti vizualnoj reperezentaciji resorta rekao je Gary Steffen, direktor zadužen za globalne brendove tvrtke Hilton.

Hilton Rijeka Costabella izniman je resort i sjajan dodatak našem globalnom portfelju hotela i resorata. Elegantan dizajn hotela, nadahnut krajem u kojem se nalazi, u sebi spaja udobnost i raskoš, kao i bogatu gastronomsku ponudu i predanost pružanju svrhovite usluge, te će svim gostima koji dođu u naš resort osigurati doista nezaboravna iskustva“, dodao je Gary Steffen, direktor zadužen za globalne brendove tvrtke Hilton Hotels and Resorts.

Osim uživanja u već spomenutim sadržajima i uslugama, gosti resorta Hilton Rijeka Costabella mogu biti sasvim mirni od trenutka kada se prijave u resort do trenutka kada se odjave, i to zahvaljujući Hiltonovom programu CleanStay. Od novih mjera koje donosi taj program, svakako treba istaknuti Hilton CleanStay Room Seal, oznaku koja jamči kako se u sobu nije ulazilo otkako je u potpunosti očišćena i dezinficirana, te češće čišćenje svih zajedničkih prostora i fleksibilne usluge hotelskog domaćinstva.

Hotel je dio nagrađivanog programa vjernosti gostiju Hilton Honors, koji pokriva 18 Hiltonovih hotelskih brendova. Članovi programa, koji naprave rezervacije izravno putem Hiltonovih kanala, mogu uživati u nizu različitih pogodnosti, uključujući tzv. payment slider, koji gostima omogućuje da izaberu gotovo bilo kakvu kombinaciju zarađenih bodova i novca kako bi rezervirali svoj boravak u hotelu, ekskluzivne popuste za članove, besplatno korištenje standardnog bežičnog interneta, i pristup mobilnoj aplikaciji Hilton Honors.

Noćenje u sobi s doručkom dostupno je već od 159 eura, a s polupansionom od 229 eura, dok članovi programa Hilton Honors mogu iskoristiti dobivene bodove koristeći alat Points Explorer.

Hilton Rijeka Costabella Resort & Spa nalazi se na adresi Opatijska ulica 9, 51000 Rijeka, Hrvatska. Ako želite saznati više o ponudi resorta ili napraviti rezervaciju, posjetite mrežnu stranicu rijekacostabella.hilton.com