Zagreb, 22. veljače 2023. (GIA) – Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni sajmovi Nautika i Dani lova i ribolova.

Nakon dvije godine, od 22. do 26. veljače 2023., održavaju se 30. NAUTIKA, najposjećeniji i najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj i  5. DANI LOVA I RIBOLOVA, međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.

Pokrovitelji sajmova su Grad Zagreb i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, a Dani lova i ribolova održavaju se u suradnji sa stalnim partnerima Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom.

Na sajmu Nautika izlaže više od 280 izlagača iz 27 zemalja, a prostire se u 7 paviljona na više od 15.000 m2 izložbenog prostora. Na Danima lova i ribolova izlaže 84 izlagača iz 8 zemalja i održava se u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Prisutni su gotovo svi značajni domaći brodograditelji koji su prepoznali Nautiku kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo nailazi na oduševljenje posjetitelja i nautičara. Moći ćete uživati u ljepoti više od 250 izloženih plovila među kojima su čak 23 hrvatske premijere.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević: „Ovo je velika čast za glavni grad države kada je domaćin jedinog kopnenog sajma Nautike u Hrvatskoj. Jako mi je drago da se Zagrebački velesajam vraća u punom sjaju s ovakvim sajmovima i što je 30. jubilarna godišnjica Nautike koja je bitna manifestacija ne samo za Zagreb nego i za cijelu Hrvatsku jer znamo da je Hrvatska raj za nautički turizam.”

Sve prisutne pozdravio je i Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza koji se osvrnuo na bogat popratni program koji se održava na ovogodišnjim Danima lova i ribolova.  Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i predstavnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske istaknuo je važnost Nautike za našu zemlju koja je pozicionirana kao šesta svjetska destinacija za dolazak i boravak mega jahti te da očekuje kako će sajam iznjedriti brojne poslovne prilike. Također je spomenuo kako je prošle godine na Jadranu boravilo  gotovo 54 tisuće jahti i brodica što je više od 5% nego godinu prije. Izv.prof. dr.sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik za ekonomiju i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske istaknuo je u svom obraćanju tri ključne stvari: inovativnost koja se može iskazati na ovakvim sajmovima, produktivnost koju moramo povećati u turističkom sektoru i treće da moramo tražiti više i sami od sebe i od drugih.

„Domaća kvaliteta i inovativna rješenja vrijednih hrvatskih brodograditelja prezentirana je njihovom najjačom postavom plovila, parirajući tako mnogobrojnoj i bogatoj inozemnoj ponudi najpoznatijih svjetskih proizvođača plovila.

Paviljone Zagrebačkog velesajma pretvorili smo u pravi morski i nautički raj, stoga sve posjetitelje očekuje vrhunska ponuda jahti i glisera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, nautička odjeća i obuća te stručan konferencijski program.”, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 26. veljače, a cijena ulaznice iznosi 5 eura, dok je za učenike, studente i umirovljenike 3 eura.

Izvor i foto: Zagrebački velesajam

Objavljeno 22. veljače 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.