Zagreb, 30. ožujka 2021. (GIA) – Intercapital Asset Management, vodeće nezavisno društvo za upravljanje imovinom, predstavilo je InterCapital Global Technology dionički fond – prvi fond ove vrste na hrvatskom tržištu čiji je cilj omogućiti domaćim ulagačima da sudjeluju u rastu globalnih tehnoloških kompanija. InterCapital Global Technology dionički fond namijenjen je ulagateljima s dugoročnim horizontom te onima koji su spremni na kombinaciju rizika i prinosa koje donose ulaganja na dioničkim tržištima.

Četvrta industrijska revolucija ubrzala je, pod utjecajem COVID-19 pandemije, svoj razvoj prošle godine kad je dodatno istaknuta važnost sudjelovanja digitalnih tehnologija u svakodnevici ljudi širem svijeta, pa tako i hrvatskih građana. Potaknuti tom činjenicom te globalnim dinamičnim financijskim i tehnološkim kretanjima, InterCapital Asset Management je osnovao fond koji će svojim ulagačima donijeti najbolje iz globalnog svijeta tehnologije. 

Primarno ćemo se fokusirati na tržište SAD-a, a potom na azijsko i europsko tržište obzirom da se na američkom tržištu najbrže materijaliziraju novi pristupi tehnologijama. No, nećemo ulagati samo u IT sektor već i u svaki sektor i kompaniju koja profitira od tehnologije – izjavio je Krešo Vugrinčić, CFA, fond menadžer:

Krešo Vugrinčić

Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa, dodao je – Također smo prošle godine bili pioniri jer smo postali društvo za upravljanje imovinom u regiji koje je potpisalo deklaraciju o društveno odgovornom investiranju. Stoga ćemo se i unutar Global Technology Fonda nastaviti voditi faktorima o održivosti ulaganja:

Ivan Kurtović

InterCapital Asset Management je vodeće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj koji upravlja s  420 milijuna eura imovine, te je dio InterCapital grupe. InterCapital Asset Management upravlja sa širokom paletom fondova namijenjenim kako pojedincima, tako i većim institucionalnim investitorima tj. kompanijama. Tijekom godina, svoju prepoznatljivost su gradili ostvarivanjem dugoročno održivih prinosa u kategorijama obvezničkih, konzervativno balansiranih, balansiranih te dioničkih fondova.