Zagreb, 26. kolovoza 2020. (Waves komunikacije) – Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Poduzetnička akademija fonda EFSE (European Fund for Southeast Europe) su u partnerstvu s jednim od najjačih svjetskih akceleratora Startup Wise Guys iz Estonije otvorili natječaj za poduzetnike i projektne timove za sudjelovanje u Tech Boost programu.

Tech Boost je predakceleracijski program koji traje 8 tjedana i obuhvaća online edukacije o razvoju poslovanja, investicijama, prodaji, uspješnom pitching-u i raznim drugim poduzetničkim temama važnim za održivi razvoj i rast. Program uključuje online i onsite mentorstvo te završava intenzivnim kampom u dvorcu Bračak kraj Zaboka. 

Helena Matuša iz Zagorske razvojne agencije ističe: „Ako tražite kapital – stvorite kapital. Ako želite privući vrijednost – stvorite vrijednost. Tech Boost program u sebi sadrži „tips&tricks“ kako to uspjeti. Uz putokaze, koristimo međunarodne i „domaće“ stručnjake te prenosimo životne lekcije uspješnih poduzetnika. Uz Startup Wise Guys u Tech Boost programu pomažemo u održivom poslovanju tvrtke – fokus ne stavljamo na privlačenje investitora, već na održiv poslovni model koji stvara dodanu vrijednost“.

Program će poduzetnicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za skaliranje i za susret s investitorima rizičnog kapitala. Svi sudionici programa sudjelovat će na Entrepreneurship Tournament natjecanju poduzetnika početnika u Sarajevu sljedeće godine koji organizira EFSE kao nositelj ovog programa.

Program predakceleratora namijenjen je earyl-stage startup-ovima te razvojnim timovima koji su spremni posvetiti svoje vrijeme razvoju svoje tvrtke te se izboriti za regionalni i međunarodni uspjeh. U idealnom slučaju, startup bi trebao biti u ranoj fazi razvoja MVP-a ili imati nacrt MVP-a.

Stevica Kuharski, principal iz Fil Rouge Capital-a naglašava: „Programi poput ovog pomažu osvještavanju poduzetnika o postojanju dodatnih izvora financiranja, a timovi koji prolaze kroz ovakvu edukaciju postaju spremni za razgovor s investitorima i ubrzavanje rasta svojih kompanija. Tech Boost program koncipiran je kao kombinacija osvještavanja, informiranja i edukacije i kao takav je primjeren domaćim poduzetnicima. Sretni smo što imamo priliku sudjelovati u programu kao mentori i upoznati timove i perspektivne osnivače u koje bismo mogli investirati.“

U evaluaciji sudionika sudjeluju predstavnik Poduzetničkog centra, Zagorske razvojne agencije, visoka povjerenica World Business Angels Investment Foruma Hrvatska, estonskog akceleratora Startup Wise Guys i EFSE fonda. Svi sudionici bit će obaviješteni o ishodu prijave.

Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske. Prijave su otvorene do 06. rujna 2020. godine, a istom se pristupa putem ovog linka. Prijavni obrazac koristiti će se za finalni odabir 10 startup-ova koji će se uključiti u program.

Troškovi cjelokupnog sadržaja programa, smještaja i prehrane u potpunosti su pokriveni, kao i veći dio troškova transporta do dvorca Bračak (Zabok) u kojem će se odvijati dio programa.

Letak s detaljnim informacijama je dostupan ovdje.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na: romana@poduzetnickicentar-kzz.hr