Zagreb, 7. studenoga 2022. (GIA) –  Magazini Professional Wealth Management (PWM) i The Banker proglasili su Privatno bankarstvo Zagrebačke banke, članice Grupe UniCredit, najboljim u Hrvatskoj u sklopu dodjele Global Private Banking Awards 2022.

Grupa UniCredit dobila je priznanje za poslovanje u Središnjoj i Istočnoj Europi (CEE), a uz Hrvatsku, nagradu za najbolje privatno bankarstvo dobila je i Bugarska.

“Zagrebačka banka je snažan brend koji svojim klijentima osigurava visokokvalitetnu uslugu, sigurnost i podršku. U ime svojih zaposlenika koji svakodnevno ulažu veliki trud u poslovanju s našim klijentima, zahvaljujem na nagradi za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj “, poručila je Helena Ćorić, direktorica Privatnog bankarstva u Zagrebačkoj banci.

Kao najveća banka u Hrvatskoj, Zagrebačka banka svojim klijetima pruža visoku razinu usluge privatnog bankarstva, oslanjajući se na više od dva desetljeća iskustva. Tim privatnog bankarstva ispunjava investicijske potrebe klijenata, a kroz dugogodišnji poslovni odnos temeljen na povjerenju i stručnosti, pronalaze najbolja rješenja za njih.

Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od međunarodnih sudaca, a ključan faktor u ocjenjivanju bio je način na koji banke isporučuju svoje usluge privatnog bankarstva klijentima. Ostali kriteriji uključivali su ključne pokazatelje uspješnosti koji se tiču: upravljanja portfeljem, raspodjele imovine, dubinskog snimanja, upravljanja rizicima, strategije rasta, službe za korisnike, etičkih faktora, poslovnih modela, razine zadržavanja osoblja i inovacija. Analiza je uključivala ocjenjivanje kako kvalitativnih tako i kvantitativnih informacija. Pobjedničke i visoko pohvaljene banke prepoznate su kao banke čije se usluge izdvajaju od usluga drugih banaka na njihovim tržištima ili regijama.

Izvor i foto: ZABA

Objavljeno 7. studenoga 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM