Zagreb, 1. kolovoza 2023. (GIA) – Od 01. listopada 2023. godine, dosadašnjega predsjednika Uprave Daniela Matića naslijedit će Marijana Jakovac, po ishođenju svih potrebnih odobrenja regulatora.

Marijana Jakovac je od 2019. godine članica Uprave za financije. Svoju profesionalnu karijeru započela je u konzultantskoj tvrtki PricewaterhouseCoopers. Tijekom svoje karijere stekla je iskustvo u upravljanju na direktorskim pozicijama u financijama i prodaji te je obnašala dužnost člana Uprave unutar i izvan Allianza. Novoimenovani član Uprave za financije Allianz Hrvatska bit će objavljen naknadno.

Daniel Matić predsjednik je Uprave Allianza Hrvatska od 2019. godine, a njegov je dosadašnji doprinos itekako istaknut u svim područjima poslovanja, kao i pozicioniranju Allianza na hrvatskom i slovenskom tržištu. Stečeno iskustvo na ovoj i prethodnim pozicijama, zasigurno će Danielu doprinijeti u suočavanju s novim izazovima na novoj funkciji regionalnog člana Uprave Allianza za regiju srednje i istočne (CEE).

“Želimo izraziti veliku zahvalnost Danielu na njegovoj predanosti i vrijednom doprinosu unutar Allianza Hrvatska te mu želimo dobrodošlicu u regionalni tim na mjestu novog člana Uprave. Drago nam je što Marijana preuzima poziciju i uvjereni smo da će pod njezinim vodstvom tvrtka nastaviti rasti, razvijati se i jačati tržišni položaj Allianza. Želimo im oboje puno uspjeha u novim ulogama” – rekao je Petros Papanikolaou, predsjednik Uprave Allianza za regiju srednje i istočne Europe (CEE).

Izvor: Dialog komunikacije/Allianz Hrvatska

Objavljeno 1. kolovoza 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.