Zagreb, 7. veljače 2024. – IT tvrtka Q nastavlja širiti svoj portfelj uspješnih suradnji s klijentima diljem svijeta. Nakon izbijanja rata u Ukrajini i energetske krize u Europi, tvrtka Q strateški je proširila svoje poslovanje na području Bliskog istoka. Trenutno 70 stručnjaka u Q-u radi na projektima za Saudijsku Arabiju, i to direktno za tvrtke kao što su Takamol Holding, Tamkeen Technologies i nekolicinu drugih.

Saudijska Arabija ubrzano se razvija – dovoljno je spomenuti neke od aktualnih velikih projekata poput urbanih naselja Neom, The Line, Diriyah, King Salman Park i Qiddiya. Stoga je potencijal tog tržišta doista izniman. Osim toga, Saudijska Arabija posebnu pozornost posvećuje digitalizaciji, ključnom poglavlju svojeg ambicioznog transformacijskog programa pod nazivom „Vizija 2030.“ (Vision 2030). Prema aktualnim procjenama, do 2025. godine tamošnje IT tržište dosegnut će vrijednost u iznosu od 27,4 milijarde dolara. Zahvaljujući projektima koje provodi u suradnji s tvrtkama Takamol Holding i Tamkeen Technologies, tvrtka Q aktivno doprinosi digitalizaciji usluga koje su od ogromne koristi lokalnom stanovništvu.

„Sustave koji su razvili naši zaposlenici koristi više od 10 milijuna stanovnika Saudijske Arabije. Riječ je o rješenjima koji imaju strateški značaj za razvoj cijele kraljevine i trenutno su dio nekih od najvećih globalnih projekata”, istaknuo je Filip Ljubić, CEO tvrtke Q.

Domaća tvrtka Q tako razvija niz kompleksnih rješenja koja su korisna stanovnicima Saudijske Arabije u njihovom profesionalnom razvoju. Zahvaljujući tim rješenjima pojedinci lakše dolaze do radnih dozvola,  stručnog usavršavanja i obrazovnih programa, kao i do informacija o prekvalifikaciji i regulativama.

Q je poznata IT tvrtka sa sjedištem u Zagrebu koja za klijente iz niza industrija – automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i brojne druge – razvija kompleksna softverska rješenja. Tvrtka je izrazito globalno orijentirana, 99 posto njenih poslova dolazi od inozemnih naručitelja. Q je prema ocjeni vodeće agencije za rangiranje IT kompanija, Clutcha, svrstana među najbolje web development tvrtke na globalnoj razini.

Izvor i foto: 404/Q agencija

Objavljeno 7. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.