Zagreb, 19. travnja 2022. (GIA) – Roto dinamic ove godine obilježava 30 godina poslovanja tijekom kojih je iz malog obiteljskog posla izrastao u nacionalnog lidera u veleprodaji pića koji posluje u okviru Fortenova grupe. Kompanija danas ima više od 600 zaposlenih te portfelj proizvoda u kojima su neki od najznačajnijih svjetskih premium brendova pića. 

Na području cijele Hrvatske Roto dinamic ima 15  prodajno distributivnih centara s više od 32.000 četvornih metara skladišnog prostora, a sa 120 dostavnih vozila dnevno opskrbljuje više od 11 tisuća lokacija svojih kupaca – caffe barova, restorana, hotela, malih trgovaca, javnih ustanova i trgovačkih lanaca. Samo u 2021. kompanija je imala 390 tisuća dostava s preko 110 milijuna litara prevezenog tereta.

Uz distribuciju, Roto dinamic kontinuirano razvija svoju maloprodajnu mrežu u kojoj su trenutno 23 prodajna objekta, s daljnjim planom otvaranja novih trgovina u kojima kupcima nudi najširi asortiman vina, jakih alkoholnih pića i piva te sokova i voda, kao i dodataka za pripremu različitih koktel pića te popratni asortiman za organizaciju proslava.

Razvoj kompanije tijekom 30 godina uvijek je bio vođen potrebama kupaca i praćenjem trendova na tržištu, a sposobnost prilagodbe posebno je došla do izražaja tijekom protekle tri godine koje je obilježilo poslovanje u uvjetima pandemije i kojima je Roto, zbog ograničavanja poslovanja u HoReCa kanalu, bio posebno pogođen. U prvim mjesecima pandemije kompanija je imala pad prihoda od 80 posto, ali je već u 2021. ostvarila značajan oporavak, što pokazuje i rezultat koji je u drugom polugodištu bio na razini rekordne 2019.

Promptna reakcija na nove tržišne okolnosti bio je i ubrzani razvoj inovativnih tehnoloških rješenja za osnaživanje poslovanja, poput B2B poslovne aplikacije „Roto na dlanu“. Aplikacija je kupcima vrlo brzo postala ključni alat za naručivanje robe, praćenja statusa narudžbe i praćenja svih najvažnijih informacija u poslovanju s Rotom. Ujedno je lansiran i novi, moderni web shop s najvećim izborom pića u Hrvatskoj, u čijoj ponudi je preko 2000 artikala iz asortimana Roto dinamica.

„Punih 30 godina našeg postojanja obilježila su pojedina izazovna, ali i brojna uspješna razdoblja. Posljednje dvije godine svi zajedno smo se morali prilagoditi novim okolnostima i pronaći nove puteve kako bi sačuvali našu tvrtku te možemo biti ponosni na ostvarenja koja smo u tako zahtjevnim vremenima ostvarili. Rezultati iz druge polovine 2021. su potvrda, kako nama, tako i tržištu, da i u posebnim okolnostima imamo snagu lidera koji stvara prilike za maksimalni rezultat. Broj naših zadovoljnih kupaca raste, a prednjačimo s inicijativama na tržištu. Odavno smo potvrdili da smo lider u HoReCa kanalu, a razvojem Roto maloprodaje i otvaranjem novih trgovina, izgradnjom novih kanala prodaje poput @work kanala i webshopa, radimo novi iskorak. Posebno želim istaknuti da je Roto postao najveća i najuspješnija veleprodaja pića u Hrvatskoj ponajprije zahvaljujući radu i doprinosu svojih zaposlenika, pa je ova velika obljetnica prije svega njihovo slavlje“ – izjavio je povodom ove značajne obljetnice kompanije Siniša Mužić, predsjednik Uprave Roto dinamica.

Izvor: Fortenova grupa Foto: Roto dinamic

Objavljeno 19. travnja 2022.