Skopje/Zagreb, 21. srpnja 2021. (Asura Grupa) – ASURA Facility Management d.o.o.e.l. Skopje, članica hrvatske ASURA Grupe, potpisala je danas u Skopju Ugovor o uslugama upravljanja objektom EAST GATE MALL SKOPJE, najvećim shopping mallom ne samo u Sjevernoj Makedoniji, nego među najvećima i u Jugoistočnoj Europi.

Višegodišnjim Ugovorom o poslovnoj suradnji, koji su potpisali predsjednik Uprave East Gate Malla Igor Davkov i predsjednik Uprave Asura Makedonija Stefan Handjiski, Asura će pružati usluge integriranog održavanja objekta (Integrated Facility Management)

Usluga Integrated Facility Managementa obuhvaća usluge tehničkog (planiranje, briga i održavanje tehničkih sustava) te infrastrukturnog facility management-a (čišćenje, održavanje okoliša te tjelesna i tehnička zaštita). Suradnja će rezultirati i otvaranjem više od 160 novih radnih mjesta za radnike koji će se brinuti za tehničku ispravnost, čistoću te tjelesnu zaštitu objekta East Gate Mall-a, istaknuto je prigodom potpisivanja.

East Gate Mall Skopje, jedan je od najvećih projekata razvoja zemljišta u Jugoistočnoj Europi. Uz 57 tisuća četvornih metara prostora za kupovinu, na istoj lokaciji investitori razvijaju i poslovni park u sklopu kojeg će se nalaziti 50 tisuća četvornih metara uredskih prostora, kao i rezidencijalni dio s brutto površinom većom od 200 tisuća četvornih metara i 1600 stanova. Projekt će biti okružen s 25 tisuća četvornih metara zelenih površina. East Gate Mall Skopje bit će otvoren za posjetitelje sredinom listopada 2021. godine.

„Sretni smo odabirom ASURA Group kao našeg tehničkog partnera u East Gate Mallu. Siguran sam da će njihovo dugogodišnje iskustvo u Facility Management-u i kvaliteta rada biti potvrđeni i na našem objektu. Dugogodišnji rad na izgradnji objekta je pri kraju. Javnosti poručujem da se vidimo na otvaranju East Gate Malla sredinom listopada, za kada ćemo pripremiti obilje uzbudljivih događanja, koji će posjetiteljima boravak u našem centu učiniti ugodnim i uzbudljivim“, istaknuo je povodom potpisivanja Ugovora Igor Davkov, predsjednik uprave East Gate Malla.

Stefan Handjiski, u ime Asura Grupe zahvalio je čelnicima East Gate Malla na ukazanom povjerenju i odabiru za partnera. „Za nama su tri godine priprema i dogovora.  ASURA je za vođenje skopskog projekta oformila izvrstan tim profesionalaca s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom koji će se o brinuti o svim neophodnim aktivnostima vezanima uz održavanje modernog objekta“, istaknuo je Handjiski.

Andrej Mandić, predsjednik Uprave Asura Grupe, ističe kako je potpisani ugovor rezultat snažnog sinergijskog rada tima usprkos pandemiji, kako u Makedoniji, gdje Asura djeluje gotovo 12 godina, tako i u Hrvatskoj, gdje je osigurana izvrsna tehnička, ljudska i marketinška podrška.

„ASURA Grupa je i za vrijeme pandemije rasla, i to gotovo sto posto. Planiramo nastavak rasta i širenja posebno u regiji, gdje želimo biti prisutni kao najkvalitetniji neovisni ponuđač usluga facility managementa po ključu: ljudi, vodstvo i isplativost“, istaknuo je Mandić.

U privitku priopćenja nalaze se fotografije s današnjeg potpisivanja Ugovora.

Foto: Asura / Kapital.mk; na fotografijama su Igor Davkov i Stefan Handjiski

ASURA Grupa – https://www.asuragroup.eu/)

East Gate Mall Skopje – https://eastgatemall.mk/)