Omiš, 29. prosinca 2023. (GIA) – Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je La-vor Trade, trgovački lanac sa sjedištem u istarskom Buzetu. Radi se o tvrtki s kvalitetnim poslovnim modelom, rezultatima i prepoznatljivošću brenda. U Istri tako sada posluje njihovih 16 prodavaonica i to na izvrsnim lokacijama s prosječnim površinama od oko 200 metara četvornih. Tom akvizicijom će sada u mrežu Studenca ući i nešto više od 200 zaposlenika La-vor Tradea s čime će taj domaći lanac imati više od 6500 zaposlenika diljem Hrvatske.

Studenac tako 2023. završava u skladu s najavama za akvizicije, odnosno s trećom ovogodišnjom akvizicijom, nakon Špar Trgovine u kolovozu i Strahinjčice u svibnju. Naime,  odmah nakon preuzimanja, La-vor Trade će početi postupno prelaziti pod okrilje Studenca. Time će kupci moći iskoristiti sve prednosti dobrosusjedske atmosfere u 109 dućana Studenca koji će sada biti rasprostranjeni po Istri. Iz Studenca su uvjereni da će sinergijom nacionalne snage i lokalne prepoznatljivosti, nastaviti pratiti i ispunjavati svakodnevne potrebe kupaca, kako lokalnog stanovništva tako i turista.

„Studenac je svoju nacionalnu prisutnost počeo graditi upravo u Istri i to preuzimanjem Istarskih supermarketa još 2019. godine. Od tada smo, u ovih proteklih pet godina, svoju poslovnu strategiju usmjerili na izgradnju dućana susjeda. Istim smjerom planiramo nastaviti i dalje. Naš koncept želi kupcima omogućiti brzu i jednostavnu kupovinu svega što im je potrebno i to bez sjedanja u automobil ili javni gradski prijevoz, u skladu s ubrzanim životnim stilom. Poslovni uspjeh i odlični ovogodišnji rezultati Studenca potvrđuju da je na toj ideji moguće zadržati i nastaviti jačati lojalnost kupaca. Uvjereni smo da će nam naše iskustvo u Istri omogućiti daljnje učvršćivanje povezanosti s kupcima u tom dijelu Hrvatske, sada kroz mrežu La-vor Tradea“ izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Studencu je u svim dosadašnjim akvizicijama uvijek bilo važno povjerenje zaposlenika pa će tako i nešto više od 200 zaposlenika La-vor Tradea postupno integrirati u svoju mrežu zadržavajući prednosti koje su imali do sada, odnosno nadogradit će ih onima koje već postoje u mreži Studenca. Također, ulaganjima u prodajnu mrežu, zaposlenike i modernizaciju procesa razvijat će poslovanje tog istarskog maloprodajnog lanca.

„Uspješno smo zaključili proces prodaje naše kompanije Studencu i zadovoljni smo jer smo za naše cjelokupno poslovanje zajednički pronašli rješenje za nastavak u budućnosti. Naši dosadašnji zaposlenici nastavit će raditi pod okriljem Studenca i vjerujem da će biti motivirani za nastavak svog poslovnog razvoja i napredovanja. Također, vjerujem da će snažna tržišna pozicija Studenca, u kombinaciji s našim visoko motiviranim i predanim zaposlenicima, biti dobitna formula uspjeha. Zahvaljujem se svim dosadašnjim zaposlenicima na predanom radu i zalaganju, sa željama da jednako tako nastave i s novim vlasnikom“ rekao je Igor Bodrožić, dosadašnji vlasnik La-vor Tradea.

Novo preuzimanje predstavlja nastavak neprekidnog rasta koji je Studenac ostvarivao proteklih godina s namjerom da svoj koncept susjedskih dućana približi svim potrošačima u Hrvatskoj. Poslovni cilj Studenca je nastaviti širiti svoju prisutnost diljem Hrvatske, bilo da se radi o organskom rastu ili akvizicijama.

Izvor i foto: Pragma komunikacije/Studenac

Objavljeno 29. prosinca 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.