Skopje, 30. listopada 2021. (GIA) – U Skopju je danas svečano otvoren EAST GATE MALL, investicija vrijedna 103 milijuna eura. Vrata novog trgovačkog centra otvorena su za sve posjetitelje, iz zemlje i bliže regije, koje čeka najbogatija ponuda za kupovinu i zabavu u zemlji i šire. East Gate Mall od danas je jasan dokaz uspješno provedenog plana kreatorske vizije stvaranja sveobuhvatnog diva, koji se proteže na 5 razina, kao i stavljanja glavnog grada Sjeverne Makedonije na europsku i svjetsku shopping kartu.

Kao novo srce Skopja, East Gate Mall, od danas je nova definicija originalnog, jedinstvenog i višenamjenskog trgovačkog centra, na razini europskih metropola, a ističe se modernim arhitektonskim konceptom i novom generacijom uređenja interijera poslovnih zgrada koje predstavljaju trgovački centar u jedinstvenom svjetlu. Projekcije govore o godišnjem broju od oko 12 milijuna posjetitelja, a East Gate Mall će od danas svakog posjetitelja dočekati porukom: “Vi ste centar”. Fokus slogana su stanari i posjetitelji, koji su inspiracija za sve aktivnosti trgovačkog centra, koji pruža sva očekivanja posjetitelja u pogledu zabave, gastronomije, usluga i prostora za svaki dan. Ukratko, odlična ponuda nove shopping prijestolnice.

East Gate Mall, smješten samo 5 minuta od centra grada i uz autocestu M4, nastao je uz pomoć preko 2.500 zaposlenika, ima ukupnu površinu od oko 160.000 m2, kao i prostor za iznajmljivanje od oko 57.000 m2 . Uz to, tu je i 2000 parkirnih mjesta, 220 trgovina, koje posjetiteljima nude izbor između više od 600 brendova, od kojih je 40 potpuno novih, prvi put prisutnih u zemlji.

Među brojnim brendovima u trgovačkom centru, otvorena je najveća Zara trgovina na Balkanu (Zara i Zara Home), te prepoznatljiva svjetska i regionalna imena poput Reserved, Mohito, Sinsay, Cropp, House, Armani Exchange, Calvin Klein, Kiko Milano, Pandora, Mango Man-Woman-Kids, XYZ, Patrizia Pepe, XYZ, Valentino, Tods, Furla, Neptun Electronics, Dsquared2, Massimo Dutti, De Facto, Madame Coco, Babor Cosmetics, Prenatal, Reserved, Oysho, The Athlete’s Foot, Twinset i drugi.

“East Gate Mall od danas mijenja koncept onoga što jest trgovački centar i postaje najatraktivnija destinacija za posjetitelje iz neposrednog susjedstva. Od danas je East Gate Mall centar shoppinga i zabave, kao najnoviji magnet za sve domaće i regionalne posjetitelje koje s nestrpljenjem očekujemo“, rekao je Igor Davkov, izvršni direktor Skopje East Gate.

U narednim mjesecima posjetitelje očekuju originalni koncepti i jedinstveni sadržaji za praktički sve generacije i ukuse, a predstavit će se i ideja transformacije i povezivanja East Gate Mall-a kao sinonima za pravu shopping oazu uživanja, koju će posjećivati tisuće posjetitelja na dnevnoj bazi.

East Gate Mall od danas je shopping destinacija spremna ispuniti sve što današnji informirani potrošač želi i očekuje, a za istraživanje svakog hodnika i trgovine u trgovačkom centru potrebno je 18 sati.

“Ponosni smo što vam možemo poželjeti dobrodošlicu na otvaranju najvećeg trgovačkog objekta u povijesti ove zemlje i jednog od najboljih trgovačkih centara na Balkanu. Sve je počelo sa snom o stvaranju nove generacije europskog shoppinga na visokoj razini. Centar, koji pruža posao za više od 1500 ljudi, sigurni smo da će biti referentna točka ne samo za grad Skopje, već i za veći dio balkanske regije. Kao komercijalni projekt, East Gate Mall je dizajniran za ljude kao glavni prioritet, stavljanje njihovih potreba i snova u središte našeg razvoja”, rekao je Sotirios Giannakoudakis, upravitelj trgovačkog centra East Gate.

East Gate Mall je investicija Balfin grupe, čiji portfelj pokriva mnoge sektore kao što su nekretnine, turizam, energetika, bankarstvo i mnoge druge. Balfin Grupa prisutna je na tržištima Austrije, Albanije, Kosova, BiH, Makedonije, Nizozemske i Crne Gore. Vrijednost cjelokupnog projekta Skopje East Gate iznosi 350 milijuna eura.

 ASURA Facility Management d.o.o.e.l. Skopje, članica hrvatske ASURA Grupe, potpisala je početkom srpnja u Skopju Ugovor o uslugama upravljanja objektom EAST GATE MALL SKOPJE, najvećim shopping mallom ne samo u Sjevernoj Makedoniji, nego među najvećima i u Jugoistočnoj Europi.

Višegodišnjim Ugovorom o poslovnoj suradnji, koji su potpisali predsjednik Uprave East Gate Malla Igor Davkov i predsjednik Uprave Asura Makedonija Stefan Handjiski, Asura će pružati usluge integriranog održavanja objekta (Integrated Facility Management). Više u linku…

Izvor i foto: East Gate Mall

Objavljeno 30. listopada 2021.