Zagreb, 21. travnja 2022. (GIA) – Prvi svjetski robotski restoran po modelu kuhanja u jednom loncu – Bots&Pots – otvoren je danas, 1. travnja u Zagrebu, na adresi Vlaška 50.

Ova gastro robotska atrakcija zanimljivost je koju su suvlasnici Đulijano Nola, Dražen Drnas i Hrvoje Bujas, između ostalog i predsjednik UGP-a, ostvarili po prvi put u Hrvatskoj s ciljem daljnjeg širenja u EU i svijetu.

Radi se o projektu u koji je uloženo jako puno mašte, mašte koja je prerasla u viziju koja je napokon, a nakon gotovo sedam godina, pretočena u projekt Bots&Pots s potencijalom franšiznog širenja po svijetu. Bots&Pots je iskonski “Tesla u ugostiteljstvu”.

Naime, robot kuhar – Gammachef, u najviše 15 minuta pripreme će vam skuhati iznimno ukusno jelo u jednom loncu – crni rižot, gulaš od svinjetine, fuže, razne njoke, indijsku hranu itd. I to sve po pristupačnim cijenama!

Široka paleta jela bazira se na mediteranskoj prehrani, ali su tu i meksiške tortilje te meniji koje svi volimo i radimo jedemo, a naglasak je na cjenovno pristupačnoj hrani.

Bitno je istaknuti kako se koriste isključivo svježe namirnice te se jela pripremaju direktno za naručitelja, što je veliki i jedinstveni iskorak u ugostiteljstvu.

Projekt je to i koji dokazuje da poduzetnička kreativnost i duh u Hrvatskoj ne jenjavaju ni nakon dvije godine krize uzrokovane pandemijom koja je gospodarstvo stavila pred doista velike izazove. Udruga Glas poduzetnika izuzetno se ponosi inovativnošću i hrabrošću hrvatskih poduzetnika koji su uključeni u ovaj revolucionarni koncept, a među kojima je i čovjek koji već dvije godine neumorno radi na zaštititi i poboljšanju poduzetništva u Hrvatskoj, predsjednik udruge Hrvoje Bujas.

“Ovo je priča o robotima kuharima, koji su hrvatska inovacija, i kakvi na svijetu ne postoje, ali je isto tako i priča o iznimno ukusnoj hrani. Startamo u Hrvatskoj, a cilj nam je širenje franšize po cijelom svijetu”, rekao je Đulijano Nola, jedan od suvlasnika i inovatora.

Ekipa Bots&Potsa poziva vas da im se pridružite i uživate s njima u kreativnoj Bots&Pots kuhinji iza koje stoje i unikatni recepti mladog i ambicioznog chefa Vedrana Varvodića.

Izvor: Bots&Pots/UGP

Objavljeno 21. travnja 2022. Sva prava pridržana ©poslovniFM