Zagreb, 28. lipnja 2021. (Končar) – KONČAR – Montažni inženjering d.d. 25. lipnja je u Gradu Sveta Nedelja sklopio ugovor vrijedan 57,2 milijuna kuna za izgradnju TS 110/20 kV Rimac Kampus, izmještanje postojećeg 110 kV dalekovoda Rakitje – Tumbri 3 i izgradnju novog priključnog zračno kabelskog voda 110 kV po sistemu “ključ u ruke”, za investitora Rimac Automobili d.o.o.

Ugovor su potpisali direktor tvrtke Rimac Automobili d.o.o. Mate Rimac i član Uprave KONČAR – Montažnog inženjeringa Gordan Planinić.

Nova TS 110/20 kV nužna je za opskrbu električnom energijom budućeg istraživačko proizvodnog centra za razvoj i proizvodnju baterija i hiperautomobila Rimac Kampus, smještenog u Kerestincu.

S obzirom na očekivanu potrebnu snagu od oko 20 MW, priključak će se realizirati preko Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), i to naponskog nivoa 110 kV.

Buduća transformatorska stanica, smještena na lokaciji iza dvorca Kerestinec, sastojat će se od objekta u kojem će biti smještena energetska postrojenja s pripadajućom upravljačkom i ostalom opremom, dok se energetske transformatore, kao i kabelske priključke vodnih i transformatorskih polja planira smjestiti na plato transformatorske stanice.

Rok za izgradnju postrojenja je 14 mjeseci od uvođenja u posao i dostave pravomoćne građevinske dozvole.