Zagreb, 6. svibnja 2024. (GIA) – Hrvatska će uz Dan Europe, 10. svibnja, proglasiti ne samo najbolje franšizne sustave, nego i nacionalnog pobjednika, Franšizu godine 2023, koja će se natjecati i predstavljati Hrvatsku na izboru za najbolju europsku franšizu, The 2024 European Franchise Award, u Bruxellesu, 10. listopada 2024.

Ovogodišnja, treća po redu Svečanost dodjele nagrade, održat će se 10. svibnja u Hotelu International Zagreb, a uoči same dodjele, svoja iskustva i znanja podijelit će s predstavnicima poslovne zajednice tri iznimna govornika:

John P. Heyes, USA, Chairman of Titus Center for Franchising Palm Beach Atlantic University: Take the Fear Out of Franchising, koji u Hrvatsku dolazi sa 15-ak svojih studenata (autor nekoliko knjiga koje pokrivaju poslovanje, marketing, franšizu. Čest govornik na međunarodnim franšiznim konferencijama; savjetnik davatelja franšize i budućih primatelja franšize. Povezuje ljude u franšizi i nadgleda 80+ članova Savjetodavnog odbora stručnjaka za franšizu. Pomaže davateljima franšize, primateljima franšize i dobavljačima da postignu svoje ciljeve u franšizi).

Nina Čavlina Zrinšćak i Ana Mikulec, odvjetnice iz Odvjetničkog društva Jelić, Čavlina Zrinšćak i Sardelić koje će govoriti o iznimno bitnom području poslovanja – Zaštiti brenda u franšiznom poslovanju.

– Franšizni sektor Hrvatske broji 248 franšiznih sustava na ukupno 4500 lokacija, zapošljavajući izravno 20.000 ljudi, dok je indirektno taj broj i dvostruko veći. Hrvatska je doživjela u posljednje tri i pol godine veliki rast domaćeg franšiznog sektora, što je znak da se konačno franšizno tržište konsolidira, a kao model rasta postaje i vrlo interesantan i hrvatskim poduzetnicima. Godišnji rast franšiznog tržišta iznosi oko 20 posto, ističe Ljiljana Kukec, predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje FIP, članica Europske franšizne federacije i Svjetskog franšiznog vijeća.  

-Franšizna industrija u Hrvatskoj doživjela je značajan uzlet i počela se vrlo zdravo razvijati. Posebno veseli što je dodjela franšiznih nagrada, ne samo dobro primljena među poslovnom i franšiznom zajednicom, već se nagrada smatra prestižnom i s dobrim temeljima za međunarodni uspjeh, poput Muzeja iluzija, prošlogodišnje Franšize godine. Nagradama se potvrđuje kvalitetan iskorak u promicanju franšizne industrije u Hrvatskoj i na međunarodnom zahtjevnom tržištu. I sama svečanost dodjele okuplja cjelokupnu domaću franšiznu scenu, ali istodobno  potiče i nove poduzetnike da se upuste u ovaj dinamičan i perspektivan način poslovanja, istaknuo je Darko Buković, pokretač i direktor Nagrade.

Dodaje kako su upravo zato prvi poslovni radio PoslovniFM, Brending Akademija i Hrvatska udruga za franšizno poslovanje FIP utemeljili prvu, jedinstvenu franšiznu nagradu na hrvatskom i regionalnom tržištu Franchise Brand Leader Award, s ciljem afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca koji kontinuiranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju franšizno tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji poslovnog  potencijala i modela franšiznog djelovanja kreiranjem istodobno i  konkurentnog tržišnog imidža Hrvatske i susjednih zemalja

O nagradama u više kategorija odlučuje Stručno međunarodno povjerenstvo u kojem su, uz hrvatske stručnjake dr. Božu Skoku, dr. Tihomira Vraneševića i dr. Sašu Petra, čelnici franšiznih organizacija Mađarske, Slovenije, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Partneri dodjele nagrada i cijelo događanje podržali su: Diners International Erste Card, Carwiz International, MBE Adriatic, Burza franšiza, Domino’s pizza Hrvatska, , Dječji Escape Room, Fast Review, Donum-pro, Franchise Development Croatia, Parlarum, Body Creator, Hotel International,  Art of fun, Organizatori bez granica i Millenium promocija.

Događanje je otvoreno za predstavnike medija.

Vaš dolazak molimo obavezno potvrdite na info@franchiseaward.eu

Na društvenim mrežama do održavanja dodjele traje i kampanja Znate li? Franchise Top Facts, u kojoj se svaki dan objavljuje jedna bitna činjenica iz svijeta franšiznog businessa.

Izvor: Millenium promocija/PoslovniFM

Objavljeno 6. svibnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.