Zagreb, 3. veljače 2023. (GIA) – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.

Proizvod je namijenjen postojećim i novim klijentima Banke iz segmenta malih poduzetnika za koje je obavljena provjera kreditne sposobnosti.  

Korisnici unaprijed odobreni iznos mogu iskoristiti za financiranje svojih obrtnih sredstava putem jednog ili više vrsta kreditnih proizvoda, poput kredita za poslovno financiranje s rokom otplate do tri godine, dopuštenog prekoračenja po poslovnom računu, poslovnih kreditnih kartica te činidbenih ili platežnih garancija.

Navedeni proizvodi mogu se ugovoriti u poslovnicima za poduzetničko bankarstvo Zagrebačke banke.

„Osluškujući interese i potrebe malih poduzetnika kao i izazove s kojima se suočavaju, uveli smo brzu realizaciju kredita kojim će dobiti sigurnu potporu i biti dodatno osnaženi u razvoju svojeg poslovanja. Našim postojećim i novim klijentima nudimo brže i jednostavnije rješenje za financiranje namijenjeno ispunjavanju uobičajenih potreba malih poduzeća, a koje će im u konačnici omogućiti da posvete više vremena svojem poslovanju te tako oslobode svoj puni potencijal, rastu i napreduju“, izjavio je Slaven Rukavina, član Uprave Zagrebačke banke.

UniCredit Grupa, čija je Zagrebačka banka članica, uvodi predodobrene kredite za potporu malim poduzećima u sedam zemalja Srednje i Istočne Europe: Hrvatskoj, Bugarskoj, Srbiji, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i Mađarskoj. Uvođenjem takva rješenja za kreditiranje poduzećima se otvara pristup kreditima namijenjenim za održavanje ili proširenje njihova poslovanja uz više limite i manje dokumentacije te bez potrebe za dodatnim jamstvima. Iznosi predodobrenih kredita kao i rokovi otplate prilagođeni su lokalnim potrebama u svakoj zemlji.

„Ova nova inicijativa okrenuta klijentima pokazuje snagu UniCredita kao međunarodne grupacije“, istaknuli su Gianfranco Bisagni i Teodora Petkova, UniCreditovi glavni izvršni direktori za Srednju i Istočnu Europu. „Zahvaljujući objedinjavanju naših resursa i stručnih znanja iz više zemalja možemo ponuditi sveobuhvatno rješenje kojim se ispunjavaju konkretne potrebe malih poduzeća u Srednjoj i Istočnoj Europi. Ovaj program predodobrenih kredita izvrstan je primjer stvaranja vrijednosti za naše klijente koristeći snagu naše međunarodne mreže i jasnog okvira rizika.“

UniCredit Grupa posvećena je pružanju potpore lokalnim zajednicama i pomoći malim poduzećima kako bi ona mogla osloboditi svoj potencijal i razvijati poslovanje.

Izvor i foto: ZABA

Objavljeno 3. veljače 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.