Zagreb, 11. ožujka 2021. (Zagrebačka banka) – I ove godine, prema Euromoneyjevoj Anketi o financiranju trgovine i izvoza za 2021., UniCredit je prepoznat kao najbolja globalna banka. UniCredit je time potvrdio svoj vodeći položaj na tržištu osvojivši 31 nagradu u nizu različitih kategorija i regija.

Anketa, koja se provodi već deset godina, prikuplja povratne informacije od više od sedam tisuća korporativnih klijenata, koje uvjerljivo ukazuju na UniCreditovu stručnost u razvoju i plasiranju proizvoda, vrhunsku uslugu klijentima i razumijevanje ključnih europskih tržišta.

U okviru područja “Najbolja usluga”, UniCredit ne samo da je zadržao vodeću globalnu poziciju u kategoriji “Sve usluge” već i u kategorijama “Savjetovanje” i “Proizvodi”, a uz to je osvojio i globalno prvo mjesto u kategorijama “Podrška i savjetovanje” te “Digitalna ponuda” – što potvrđuje UniCreditov kontinuirani trud da razvije inovativna rješenja koja zadovoljavaju potrebe klijenata koje se neprestano razvijaju.

UniCredit je osvojio velik broj prvih mjesta na rang listama pojedinih država, a među njima se izdvojila i Hrvatska, odnosno Zagrebačka banka koja je proglašena najboljom u kategorijama “Tržišni lider” te “Sve usluge”.

„Euromoneyevo priznanje još je jedna potvrda vodeće tržišne pozicije Zagrebačke banke na području financiranja trgovine i izvoza. Ona je rezultat dugogodišnje tradicije i iskustva, ali i kontinuiranog praćenja tržišnih zahtjeva i kreiranja novih poslovnih rješenja za klijente u ovom području. I u ovim izazovnim vremenima nastojimo pružititi najbolju podršku našim klijentima kroz unapređenje naših usluga i iznalaženje rješenja prilagođenih specifičnoj situaciji na tržištu.“, poručio je Spas Vidarkinsky, član Uprave za Korporativno i investicijsko bankarstvo Zagrebačke banke.

Komentirajući osvojena priznanja, Luca Corsini, UniCreditov direktor Globalnog transakcijskog bankarstva, rekao je: “Naš je cilj svojim klijentima pružati proizvode najviše kvalitete – pri čemu je prelazak na rad na daljinu potaknuo pojačani interes za našu rastuću ponudu digitalnih rješenja. Ovogodišnja Anketa o financiranju trgovine prepoznaje naše kontinuirane napore u ovim područjima dok nastavljamo podržavati i financirati realnu ekonomiju.”

Giovanni Solaroli, drugi direktor Globalnog transakcijskog bankarstva, dodao je: “Ovaj niz uistinu paneuropskih rezultata svjedoči o suradničkom duhu naših zaposlenika, njihovoj stručnosti i predanosti pružanju vrhunskih usluga u izazovnom okruženju.”

Ovo je još jedna u nizu nagrada koje je Euromoney dodijelio Zagrebačkoj banci. Početkom veljače Euromoney je proglasio Zagrebačku banku i najboljom bankom u privatnom bankarstvu u Hrvatskoj čime je banka još jednom potvrdila vodeću poziciju i u tom dijelu poslovanja.