Zagreb, 22. veljače 2024. (GIA) – Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio dječje igralište. Ovo je 81. donacija koju je PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem, putem kojih pomaže projekte za dobrobit djece i mladih. Kako bi osigurala bolju budućnost i ostvarila pozitivne promjene u društvu, samo u sklopu ovoga projekta PBZ grupa je do sada donirala 4,5 milijuna eura te realizirala donacije pedijatrijskim odjelima i dječjim domovima diljem Hrvatske. Donaciju je uime PBZ grupe uručio Branimir Čosić, regionalni direktor u Privrednoj banci Zagreb.

Raduje me da će naša donacija – novo dječje igralište uljepšati slobodno vrijeme i igru mališanima Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda. Naš projekt „Činim dobro svaki dan“ nacionalnog je karaktera, putem njega pomažemo djeci i mladima diljem Hrvatske, opremamo pedijatrijske odjele, dječje bolnice i domove diljem naše zemlje. On, također, ima i vrlo važnu lokalnu komponentu budući da njime pridonosimo i lokalnoj zajednici. Zato mi je drago da smo danas u Zajezdi, općini Budinščina, i da putem ovog projekta možemo učiniti dobru stvar za boljitak djece i mladih ovoga kraja – konkretno djece korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda,“ istaknuo je Branimir Čosić, regionalni direktor u Privrednoj banci Zagreb.

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda ustanova je koja kontinuirano djeluje već 70 godina i pruža usluge odgoja i obrazovanja po posebnom programu djeci i mladima od 7. do 21. godine života s intelektualnim i mentalnim oštećenjima te uslugu boravka djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja polaze školu po redovnom programu uz prilagodbu sadržaja. Usto Centar pruža i uslugu poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške. U Centru trenutno na smještaju boravi 55 korisnika.

„Donacija PBZ grupe, kojom je omogućena izgradnja dječjeg igrališta, uvelike će doprinijeti podizanju kvalitete života korisnika. Budući da velik dio njih vrlo rijetko ili nikada ne odlazi kući, svi sadržaji koji su im potrebni za normalan život i razvoj trebali bi se nalaziti u krugu našeg Centra i ovo je jedan korak od ogromne važnosti u tom smjeru“, istaknuo je Denis Sušac,ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda.   

 Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi više od petnaest godina pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Sredstvima izdvojenim za taj projekt PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” i „Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji“ Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ Ministarstva zdravstva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po deset centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada donirala 4,5 milijuna eura te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 81 donaciju bolnicama i domovima socijalneskrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Izvor i foto: Millenium promocija/PBZ

Objavljeno 22. veljače 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.