Zagreb, 04. rujna 2019. (Impressum komunikacije) – Nakon uspješne stručne i znanstvene suradnje s ekonomskim i pravnim fakultetima u Zagrebu i Rijeci, Hrvatski ured za osiguranje (HUO) nastavlja svoje aktivnosti na području unaprjeđenja struke suradnjom s prestižnom talijanskom MIB Trieste School of Managment sa sjedištem u Trstu, čiji MBA studij slovi kao jedan od top tri studija za osigurateljnu struku i risk menadžment u Europi.

MIB Trieste School of Managment osnovan je 1988. godine i nudi specijalizirane MBA programe za menadžere i poduzetnike. Studij su akreditirali ASFOR u Italiji i Europska zaklada za razvoj menadžmenta, a više od 50% studenata dolazi iz inozemstva, iz čak 95 zemalja svijeta. U posljednjih nekoliko godina prosječna stopa zapošljavanja u roku od 6 mjeseci nakon diplome je 91 %, a čak 50 % diplomanata je zaposleno u tvrtki u kojoj su odradili stručnu praksu. Suradnja između HUO-a i MIB-a započela je potpisivanjem ugovora između ove dvije institucije.

U kontekstu rasta i razvoja tržišta osiguranja stručno usavršavanje nametnulo se kao imperativ stoga je ovom suradnjom otvoren put u segmentu edukacije i usavršavanja djelatnika u osigurateljnom sektoru. Ostvarena suradnja Hrvatskog ureda za osiguranje i tršćanskog fakulteta dio je višegodišnjih napora HUO-a na planu konstantnog unaprjeđenje stručnih i akademskih znanja sudionika industrije osiguranja, bilo da se radi o vlastitim radionicama, publikacijama i edukacijama ili o suradnji s visokoškolskim ustanovama poput MIB-a.