M+ Grupa istodobno akvirirala CMC, vodeći turski call centar s više od 4.000 zaposlenih

Zagreb, 27. siječnja 2020. (MPR) – Mid Europa Partners (“Mid Europa”), vodeći fond s fokusom na rastuća tržišta središnje i istočne Europe, objavio je danas akviziciju tvrtke iz svog portfelja, CMC İletişim ve Çağrı Merkezi Hizmetleri A.Ş. (“CMC”), od strane kompanije Meritus Upravljanje d.o.o. (dio “M+ Grupe”), u zamjenu za 30% udjela u objedinjenoj kompaniji. M+ Grupa je regionalna kompanija za eksternalizaciju poslovnih procesa (“BPO” – Business Process Outsourcing) usluga odnosa s korisnicima (“CRM” – Customer Relationship Management) i razvoja informacijskih tehnologija te tvrtka kćer Meritus ulaganja d.d. (ZSE: MRUL), a CMC je najveći nezavisni izdvojeni kontaktni centar i pružatelj usluga upravljanja korisničkom podrškom u Turskoj s više od 4.000 zaposlenih. Po završetku transakcije, M+ Grupa dodatno učvršćuje svoju poziciju najvećeg regionalnog centra i pružatelja BPO i CRM usluga u jugoistočnoj Europi sa više od 7.000 zaposlenih.

Kerim Turkmen, partner u Mid Europi, je rekao: “Oduševljeni smo činjenicom da smo stekli udio u značajno uvećanom i diverzificiranom regionalnom igraču. Vjerujemo u dugoročne izglede rasta BPO industrije u našoj regiji i globalno. Predani smo našoj budućoj suradnji s M+ Grupom na stvaranju vodećeg regionalnog pružatelja BPO usluga. Fokus objedinjene kompanije bit će na usluživanju najzahtjevnijih međunarodnih kompanija vodećih u svojim industrijama.”

Zvonimir Mršić, predsjednik Nadzornog odbora M+ Grupe, rekao je: “Snaga nove grupe ogleda se u činjenici da smo ovom transakcijom postali jedan od najvećih privatnih poslodavaca sa sjedištem u Hrvatskoj, s više od 7.000 zaposlenika. M+ Grupa sada će usluživati više od 220 klijenata iz 58 zemalja svijeta, uz godišnji prihod koji premašuje 500 milijuna kuna. Naše međunarodno širenje nastavlja se s fokusom na akviziciju novih globalnih klijenata i pojačanim izvozom usluga, čime doprinosimo gospodarskom razvitku Hrvatske i cijele regije.”

Akvizicija truskog CMC-ja samo je najnoviji u nizu poslovnih uspjeha M+ Grupe. Samo tijekom 2019., M+ Grupa je uspješno izdala nove redovne dionice u vrijednosti 93 milijuna kuna za dvadesetak novih ulagača, među kojima su sva četiri obvezna mirovinska fonda u Hrvatskoj, nakon čega su dionice Meritus ulaganja d.d. izlistane na Zagrebačkoj burzi, a zatim je i uspješno akviriran većinski udio u Trizmi, vodećem pružatelju BPO usluga u Srbiji.

Transakciju je danas odobrila Glavna skupština Meritus Ulaganja d.d., a zaključenje transakcije očekuje se do kraja siječnja 2020.