Zagreb, 12. rujna 2019. (HR PSOR) – HR PSOR i HGK po dvanaesti put provode natječaj Indeks DOP-a. Ovogodišnji natječaj otvoren je do 21. listopada, a nagrade najuspješnijim poduzećima bit će uručene na 11. konferenciji o DOP-u, 19. i 20. studenoga u Hotelu Esplanade Zagreb u organizaciji HR PSOR-a

Metodologija Indeksa DOP-a razvijena je zahvaljujući odobrenim projektnim sredstvima HR PSOR-u, a razvijena je u suradnji s HGK. 

Samo dobri poslovni rezultati nisu više mjerilo uspješnosti, za uspjeh je potrebna integracija DOP-a u strategije i politike poslovanja. Tome u prilog govori činjenica da poduzeća koja sudjeluju u natječaju Indeksa DOP-a imaju vidljivo bolje poslovne rezultate od ostalih zahvaljujući zadovoljstvu zaposlenika. Na primjer prosječna plaća je 23 % veća, a zaposlenici ostvaruju neke od povlastica koje su iznad zakonom propisanih. Poduzeća sudjelovanjem u natječaju imaju mogućnost samoprocjene svojeg nefinancijskog utjecaja kao i usporedbe s ostalima. 

Metodologiju Indeksa DOP-a razvili su Zajednica za društveno odgovorno poslovanje HGK i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, a sudjelovanjem u natječaju poduzeća imaju mogućnost dobiti objektivnu procjenu vlastitih dobrovoljnih praksi i usporediti ih s praksama drugih hrvatskih poduzeća.