Zagreb, 18. prosinca 2019. (e-student) – Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebuu suradnji sa studentskom udrugom eSTUDENT organizira treći po redu Business Matchmaker. Business Matchmaker nudi studentima mogućnost susreta s potencijalnim poslodavcima. Održat će se  28. travnja 2020. na Ekonomskom fakultetu – Zagreb, a prijaviti se mogu sva poduzeća koja studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta nude praksu ili posao. Prijave traju od 16. prosinca 2019. do 31.siječnja 2020., a prijaviti se mogu na službenoj stranici Business Matchmakera.

Povratnu informaciju o sudjelovanju poduzeća će dobiti nakon 4. veljače 2020. godine.

Spoj studenata i poduzeća

Business Matchmaker jednodnevno je “speed dating” događanje namijenjeno studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koje im omogućuje da se u selekcijskim intervjuima od 5 minuta osobno predstave skupini željenih poduzeća. Najuspješniji studenti izabrani su u sljedeći krug duljih razgovora od 15 minuta gdje dobivaju priliku ostaviti još bolji dojam te dobiti ponudu za praksu ili zaposlenje. Studenti na zanimljiv način razvijaju svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznaju se s tržištem rada, a poduzeća dobivaju priliku pronaći idealnog kandidata za traženu poziciju.

Poduzeća zadovoljna inicijativom studenata

Na prošlogodišnjem Business Matchmakeru poduzeća su bila zadovoljna kvalitetom studenata te sveukupnom organizacijom. “Cilj sudjelovanja na Business Matchmakeru je povezati se više sa studentima, predstaviti se mi njima, ali i oni nama kako bismo možda potencijalno već imali kandidate u skorije vrijeme s obzirom na to da trenutno zapošljavamo pripravnike. Mislim da je Business Matchmaker odlična prilika i za nas kao poslodavce, a definitivno i za studente.” izjavila je Nikolina Majić, Recruitment & Selection Senior Expert Coordinator u INA-i.

Svoje iskustvo odlučio je podijeliti i Lovro Vukša, direktor poslovnice za malo gospodarstvo i pojedinačnog klijenta u Zagrebačkoj banci: “Intervjui su odlično prošli. Mislim da ima dosta kvalitetnih studenata. Studenti su dosta komunikativni, otvoreni i po tom pitanju smo jako zadovoljni.”

Ukoliko želite saznati više o projektu ili Vas zanima kako je to izgledalo do sada  možete posjetiti službenu stranicu Business Matchmakera, te Facebook i Instagram stranicu STARTERa.