Zagreb, 21. lipnja 2020. – Prvi poslovni radio, prvi internetski poslovni i podcast radio u ovom dijelu Europe, poslovniFM, počeo je svoj medijski put prvog dana kalendarskog ljeta, u petak, 21. lipnja 2019, točno u podne. U prvoj godini djelovanja, poslovniFM objavio je ukupno 178 različitih iznimnih sadržaja kroz 21 različitu emisiju poslovne tematike, sa ukupno 235 gostiju.

Od 13. rujna 2019. emitira se UŽIVO program 24/7 na www.poslovniFM.com, na kojem se svakog sata emitiraju emisije u kombinaciji s glazbom.

PoslovniFM je i dobitnik je prestižne regionalne nagrade INOVATIVE MEDIA PARTNER 2019. Specijalna nagrada za najbolji inovativni medijski projekt u regiji za 2019. uručena je osnivaču i glavnom uredniku prvog poslovnog radija poslovniFM Darku Bukoviću, na svečanosti u Beogradu, na kojoj su kompanijama iz ukupno 11 zemalja uručene prestižne nagrade BIZNIS PARTNER 2019. Svečanosti je, tradicionalno, prisustvovalo više od 400 uzvanika, od laureata i njihovih gostiju, brojnih uglednih poduzetnika, predstavnika vlade, članova diplomatskog zbora, uvaženih osoba iz javnog i kulturnog života u regiji do predstavnika velikog broja medijskih kuća.

Ponajbolji hrvatski gospodarski novinari i stručnjaci, njih ukupno 14, urednici su i voditelji iznimnih emisija, koje su dosegnule 101.000 jedinstvenih posjetitelja na www.poslovniFM.com. U kombinaciji s mladim snagama, slušateljstvu je donijela čitavu lepezu emisija i sadržaja, tematski jasno novinarski profiliranog i slušatelju usmjerenog na davanje informacija dodane vrijednosti, rječju dobrih poduzetničkih i afirmativnih priča.

U prvoj godini djelovanja, od 21. lipnja 2019. kad je krenuo na svoj medijski put, poslovniFM objavio je ukupno 178 različitih iznimnih sadržaja kroz 21 različitu emisiju poslovne tematike, sa ukupno 235 gostiju.

Spajajući tradicionalnost najstarijeg medija (radija) sa suvremenim digitalnim platformama djeluje i kao prvi poslovni e-radio na ovim prostorima, sa cjelovitim sadržajem na zahtjev (on demand). Dakle cjelokupan sadržaj i sve emisije dostupne su na mrežnom mjestu www.poslovniFM.com kao podcast svih emisija,  poslovni sadržaj kojeg slušate kad želite, u vremenu i mjestu te uređaju s kojeg želite.

Od 13. rujna 2019. emitira UŽIVO program 24/7 na www.poslovniFM.com, na kojem se svakog sata emitiraju emisije u kombinaciji s glazbom.

Osnivač i glavni urednik sustava koji svoje aktivnosti provodi pod brendom poslovniFM Darko Buković, ističe kako zna često reći prvi se pamte, jer su najhrabriji i drugačiji. Godinama stjecano gospodarsko-medijsko iskustvo, naprosto me je usmjerilo stvaranju snažnog, proaktivnog medija koji je više od toga – poslovniFM je mjesto koje osluškuje i donosi zvuk dobrog posla.  Istodobno, suvremena tehnološka dostignuća i mogućnosti koje pruža globalna mreža (internet), natjerali su nas da razmišljamo brže. Brže, ali ne na brzinu! Nakon godinu dana, bolje reći nakon samo godinu dana, prepoznati smo i pozicionirani kao jedinstevn propoduzetnički medij, mjesto na kojem se govori o poslu, naglasio je Buković. Dodao je i da uspjeh obvezuje na još snažnije iskoruke i novitete koji će uskoro biti predstavljeni.

Ponajbolji hrvatski gospodarski novinari i stručnjaci, njih ukupno 14 urednici su i voditelji iznimnih emisija, koje su dosegnule do 101.000 jedinstvenih posjetitelja na www.poslovniFM.com. Tomu treba dodati i brojne pratitelje na društvenim mrežama, kao i nekoliko tisuća koji emisiju slušaju u podcastu na mixcloud platformi