Zagreb, 4. listopada 2023. (GIA) – U ponedjeljak, 9. listopada 2023., održava se EducationUSA sajam visokog obrazovanja, koji organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao jedini ovlašteni centar globalne mreže EducationUSA u Hrvatskoj. Nakon duge tri godine, sajam se ponovno održava uživo i to u centru Zagreba!  Na sajmu će američka sveučilišta i koledži predstaviti svoje studijske programe i posebnosti američkog obrazovnog sustava, ali i objasniti postupak prijave za međunarodne studente te – ono izrazito bitno – dati informacije o stipendijama koje nude međunarodnim studentima.

Tradicionalno događanje koje se ove godine opet odvija uživo

EducationUSA sajam visokog obrazovanja u Hrvatskoj se organizira deseti put zaredom i nudi priliku hrvatskim učenicima i studentima da saznaju sve o studiju u Americi i time odagnaju nedoumice koje možda imaju vezano uz studij u inozemstvu. Na radost i organizatora i posjetitelja – učenika, studenata, roditelja i nastavnika – nakon tri godine online formata sajam ponovno seli među ljude, pa će se tako odvijati uživo u centru Zagreba, točnije u Hotelu Dubrovnik. Inače, sajam je dio turneje predstavnika američkih visokih učilišta po regiji, pa će priliku za dobivanje više informacija o studiju u SAD-u dobiti i svi zainteresirani za tu temu u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i drugim zemljama u okolici.

Zanimljive informacije o studiranju u SAD-u iz prve ruke

Svi posjetitelji EducationUSA sajma visokog obrazovanja imat će priliku saznati više o razlozima zbog kojih oko milijun studenata diljem svijeta svake godine odabire SAD kao svoju obrazovnu destinaciju. Među njima su svakako veliki broj institucija koje nude vrhunske programe, fleksibilnost obrazovnog sustava, poticajno radno okruženje i mogućnost za usavršavanje engleskog jezika, a druge razloge za odabir američkih sveučilišta posjetitelji će moći saznati u razgovoru s deset američkih sveučilišta i koledža koji će sudjelovati na sajmu. Od njih će iz prve ruke moći saznati više i o uvjetima i rokovima za upis studija u SAD-u, ali i o dostupnoj financijskoj potpori za studij u toj dalekoj zemlji. Osim izuzetne prilike za razgovor s predstavnicima američkih sveučilišta i koledža, posjetitelji će dobiti priliku i za posjet štandu EducationUSA centra u Hrvatskoj, gdje će dobiti informacije o standardiziranim testovima potrebnima za upis studija u SAD-u, kao što su TOEFL, SAT, ACT, GMAT i GRE.

EducationUSA sajam – najava velikog obrazovnog festivala EduFest

Ove godine EducationUSA sajam visokog obrazovanja održava se 9. listopada od 17 do 19 sati u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu i služi kao najavno događanje još većeg obrazovnog događanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja pod nazivom EduFest – Festival studiranja i studentskog života, koji će se održati 20. listopada u Studentskom centru u Zagrebu. Sudjelovanje na oba događanja je besplatno, a za sudjelovanje je potrebna registracija preko sljedeće poveznice: https://bit.ly/2023EduFest.

Više informacija dostupno je i na Facebook stranici i Instagram profilu EducationUSA centra u Hrvatskoj te Facebook i Instagram profilu Instituta za razvoj obrazovanja.

Izvor i foto: Institut za razvoj obrazovanja

Objavljeno 4. listopada 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.