Početak listopada u metropoli rezerviran je za novih 14 inspirativnih govornika

ZAGREB, 25. rujna 2019. (TEDx) – Početak listopada rezervirajte za novo lokalno izdanje najinspirativnije globalne konferencije koja će predstaviti 14 govornika, 4 zabavna gosta i sve začiniti druženjem uz večeru i glazbu. Deseta sezona i dvadesetdeveti događaj po redu TEDxZagreb naslovio je atraktivnim naslovom TWISTER. Iako to mnoge na početku podsjeća na popularni film ili video igricu, organizatori su to zamislili kao – vrtlog života i žele prikazati govornike u smislu brzine života, mnoštva komunikacija, ali i pojedinačnog fokusa na nešto bitno u njihovim životima. Za ovu prigodu odabrali su govornike koji će svoje govore iznositi na hrvatskom i engleskom jeziku, jer smatraju kako je Svijet postao globalna pozornica na kojoj su oba jezika ravnopravna.

U subotu, 5. listopada na pozornicu u Kulturnom centru Travno svoje ideje vrijedne širenja dolaze predstaviti Ashley Colburn, Davor Runje, Jelena Holenko, Jonathan Ljungqvist, Marin Vanjak, Marinela Dropulić Ružić, Matej Lončarić, Michela Magas, Mirela Rončević, Paula Marshall, Siniša Mareković, Slaven Vincetić, Srećko Vukov i Trevor Gibson. Uz njih svojim nastupima predstavit će se kantautorica Lu Jakelić, plesna skupina All Dance, zračne akrobatkinje Svilarice i … Nakon mnoštva inspirativnih trenutaka za kraj večeri predviđeno je zajedničko druženje uz posebno kreiranu večeru i nastup Tom & The Twistersa.

TEDxZagreb djeluje od 2010. godine kao lokalni samostalno organizirani TED događaj kojega pripremaju i realizira skupina entuzijasta volontera uz pomoć tvrtki partnera i publike. Neprofitan događaj u svojem sadržaju nema političkih, ideoloških, pseudoznanstvenih ili direktnih marketinških poruka. Do danas je ovaj tim realizirao 28 formalnih i desetak neformalnih događaja okupivši više od 8.000 posjetitelja. Na njima su predstavili 151 govornika i izvođača čijih je 183 besplatna video sadržaja online pogledalo više od dva milijuna gledatelja. TEDxZagreb je zato danas jedan od desetak vodećih TEDx događaja u Europi, a slijedeće godine napunit će punih deset godina od svoga osnivanja.
Ulaznice za TEDxZagreb TWISTER mogu se nabaviti putem web stranice www.tedxzagreb.com, a trenutno je moguće nabaviti ograničeni broj njih uz 50% popusta.