Zagreb, 23. studenoga 2022. (GIA) – Preostalo je još samo tjedan dana do završetka prijava za najveseliju kostimiranu utrku koja je u prethodnim godinama okupila više od 11 000 sudionika. Sedmo izdanje Zagreb Advent Run utrke će i ove godine dio sredstava od kotizacija donirati udruzi „Veliko srce malom srcu“ koja pomaže djeci s prirođenim srčanim greškama. Početak utrke je u nedjelju 11. prosinca u 12 sati sa startom i ciljem ispred hotela Westin, a svi zainteresirani trkači i hodači mogu se prijaviti na službenoj stranici utrke www.zagrebadventrun.hr do 30. studenoga.

Jedna od najdražih europskih adventskih utrka razveselit će trkače brojnim iznenađenjima, a ono što sudionici već standardno mogu očekivati jest promoviranje pozitivnih životnih navika obavijeno dobrom zabavom, zajedništvom i humanitarnim karakterom. Središtem glavnog grada i ove će godine trčati tisuće stranih i domaćih profesionalnih trkača i rekreativaca s plemenitim ciljem; za pomoć humanitarnoj i neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima – „Veliko srce malom srcu.

„Kad govorimo o djeci s prirođenim srčanim greškama, vrijedi istaknuti kako se njihovo stanje ne može izliječiti, već samo palijativnim metodama (serijom operacija), lijekovima i stalnim nadzorom dovesti do stanja u kojem mogu tek dijelom živjeti poput zdrave djece. U našoj Udruzi djecu s kardiološkim problemima doživljavamo kao male ratnike koji prolaze veliku borbu za život. Počašćeni smo i jako se veselimo partnerstvu sa Zagreb Advent Run utrkom. Vjerujemo kako ćemo uz podršku brojnih trkača i partnera utrke uspjeti značajno unaprijediti rad naše Udruge te razveseliti naše hrabre male ratnike“, izjavila je Barbara Vidović Brzaj, dopredsjednica Udruge „Veliko srce malom srcu“, jedne od najstarijih udruga u Hrvatskoj.

Zajedništvo je glavna vodilja ovog hvalevrijednog projekta koji promoviranjem pozitivnih životnih navika ponovo okuplja i brojne poznate sudionike velikog srca. Tako će, među ostalima, svoj doprinos utrci ove godine dati i Renata Sopek, Nevena Rendeli, Melkior Bašić, Doris Pinčić i brojni drugi.

„Temelj na kojemu i ove godine počiva naša utrka je zajedništvo i promoviranje fizičke aktivnosti – trčanja kao jednog od najzdravijih načina rekreacije. Iznimno nam je drago i željno iščekujemo već sedmu godinu zaredom vidjeti nasmijana lica koja će adventsko nedjeljno jutro provesti trčeći ulicama Zagreba te svojim sudjelovanjem doprinijeti blagdanskom raspoloženju i pomoći onima koji nas najviše trebaju. U Hrvatskoj je trenutno više od 10 000 djece s raznim srčanim bolestima, a svake se godine rađa njih još najmanje 500. Jedino ih zajedničkim djelovanjem možemo razveseliti i učiniti im život lakšim, stoga sam uvjeren kako će ovogodišnje partnerstvo s Udrugom povezati mnoge ljude i stvoriti nova poznanstva te nas sve podsjetiti da se zajedništvo i ljubav dijeljenjem množe“, izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave agencije Millenium promocija i suorganizator utrke.

Trkači, rekreativci i svi ljudi željni sjajne zabave i ove godine mogu izabrati između dvije duljine utrke – 5 ili 10 kilometara. Bez obzira za koju duljinu se odluče, neupitno će svatko dati svoj doprinos da čarobna zagrebačka idila na prigodan način uljepša blagdansko vrijeme.

„Zagreb Advent Run je zaista jedinstvena utrka koja zauzima posebno mjesto u srcima nas koji se već sedmu godinu trudimo prenijeti dašak adventske čarolije na sve sudionike koji trče s plemenitim ciljem. Veseli kostimi, humanitarni karakter i idilična ruta koja prolazi okićenom metropolom recept su za nezaboravno trkačko iskustvo koje se riječima teško može opisati, stoga pozivam sve koji se još nisu prijavili da to učine već danas na službenoj stranici utrke jer su prijave otvorene samo do kraja mjeseca. S veseljem vas očekujemo!“, istaknuo je Berislav Sokač, jedan od organizatora Zagreb Advent Run utrke.

Svi prijavljeni natjecatelji moći će svoje startne pakete preuzeti u središtu Zagreba, na novoj atraktivnoj lokaciji Edward Bernays University Collegea u petak, 9. prosinca i subotu 10. prosinca od 8 do 20 sati.

Više detalja možete pronaći na službenoj stranici utrkewww.zagrebadventrun.hr, a za najnovije informacije zapratite službeni Facebook ili Instagram profil.

Izvor i foto: Millenium promocija

Objavljeno 23. studenoga 2022. Sva prava pridržava PoslovniFM.