Zagreb, 16. svibnja 2023. (GIA) – Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet prisustvovao je konferenciji „Urbana agenda za RH do 2030.“, namijenjenoj predstavnicima gradova i općina koji čine urbana područja i koji su korisnici integriranih teritorijalnih ulaganja – ITU mehanizma te svima zainteresiranima za izazove urbanog razvoja, kohezijsku politiku i fondove Europske unije.

ITU mehanizam pokriva razvoj aglomeracija te potiče međusobno umrežavanje gradova. Urbana aglomeracija Zagreb broji 30-ak gradova i općina kojima je u ITU programu za financijsko razdoblje 2021.-2027. dodijeljeno 80,5 milijuna eura, od čega na Zagreb otpada oko 56 milijuna eura“, rekao je zamjenik Korlaet. Istaknuo je kako se na novu zgradu Gradske knjižnice i kulturnog centra na Paromlinu planira uložiti 44 milijuna eura, što je najveće kapitalno ulaganje u kulturu u mandatu ove gradske vlasti.

Tijekom konferencije, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je zamjeniku Korlaetu i predstavnicima 21 grada odluku o dodjeli sredstava ITU mehanizma.

Izvor i foto: Grad Zagreb

Objavljeno 16. svibnja 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.