Hotel Rixos Premium Dubrovnik neće niti ove zime zatvoriti svoja vrata. Dubrovnik kao destinacija to zaslužuje, a žalosno je gledati kako se sve u gradu zatvara 1. studenoga. Nije lako izdržati zimski režim rada u destinaciji koja, iako iznimno popularna u sezoni, zimi i nema toliko toga za ponuditi. No, mi ne planiramo raditi s profitom ovih mjeseci od studenog do ožujka, ali te mjesece koristimo za edukaciju osoblja. Naši zaposlenici znaju kako ih čeka radno mjesto kroz cijelu godinu, što trenutno znači iznimno puno u okolnostima tržišta rada. To je naše ulaganje u održivost i dugoročnu uspješnost ovog hotela, izjavio je u razgovoru za Poslovni FM Ayhan Basci, direktor hotela Rixos Premium Dubrovnik.

Hotel je upravo 2020. godine prošao opsežnu renovaciju, a bili smo spremni za najbolju sezonu ikad, repozicionirani u samom vrhu luksuzne ponude destinacije, usmjereni na individualne goste koji očekuju samo najbolju uslugu. I da, ostvarili smo – ova godina je stvarno bolja po svim pokazateljima, jedna od najboljih u povijesti hotela, nadmašena je 2019. uz prosječnu ostvarenu cijenu sobe koja nije nikad bila viša.

Dubrovnik je destinacija nevjerojatne vrijednosti, povijesti, kulture, a nadomak izdašnim tržištima EU, a kako su nama tradicijski na prvom mjestu gosti UK, pa SAD, pa tek nakon njih iz država EU, mislim kako imamo još puno prostora za rast, kazao je Basci u razgovoru s Goranom Rihtarićem, urednikom podcast emisije Turizam 385. Cjelovitu emisiju na engleskom jeziku poslušajte u nastavku ili preuzmite za kasnije slušanje.

– Naš jedinstveni pristup tržištu je i prije pandemije bio uspješan model, ali pandemija je zapravo pomogla toj filozofiji jer su se ljudi zaželjeli premium doživljaja i životnog iskustva, dobre hrane i dobre zabave.  Sve je to bilo planirano prije COVID-a, a 2022. je zapravo bila potvrda naših očekivanja, pokazala je sve prednosti naše strategije, kazao je Basci.

U cjelogodišnjem modelu poslovanja, sami blagdani i prigodni datumi za nas su iznimno važni jer smo domaćini velikog broja događanja, koncerata, domjenaka i blagdanskih druženja.

Upitan za procjenu što će eurozona i ulazak u schengenski prostor donijeti Hrvatskoj, Basci odgovora kako moramo dobro napraviti zadaću, moramo biti spremni, iskoristiti sve potencijale, ne samo ulaskom u schengen i eurozonu, već i nevjerojatni Pelješki most, koji je Dubrovnik približio dodatno cijelom svijetu, a osobito europskim tržištima od kojih tek očekujemo najviše. I još nešto. Umjesto first minute ili last minute ponuda mislim kako fokus treba biti na kvaliteti. Cijena nije problem po sebi, već cijena znači odgovornost i obvezu, ona znači da bez pružanja dobre usluge, bez pružanja dobrog proizvoda, nećemo moći naplatiti koliko želimo, savjetuje Basci.

– Moramo stvarno pružiti dobru uslugu. U svakom detalju doživljaja. Moramo gostu pružiti dobru hranu, dobre sportske aktivnosti, dobru zabava, uslugu, dobro platiti osoblje, ali i pružiti radne uvjete, uključujući i detalje, poput uniforme koje osoblje nosi i time čini dio doživljaja jedinstvenog hotela, istaknuo je na kraju razgovora za Poslovni FM Ayhan Basci, direktor hotela Rixos Premium Dubrovnik.

Zaželio je i dobro zdravlje svima. Vidjeli smo kako bez toga, nema ničega. Zdrav čovjek ima puno želja, tako da želim stvarno puno zdravlja u novoj godini svima, kao i još jednu sjajnu turističku godinu Dubrovniku.

Autor: Goran Rihtarić Foto: PoslovniFM

Emisija Turizam385 pretvorena je u tekst pomoću umjetne inteligencije, korištenjem platforme Beey tvrtke NEWTON Technologies Adria d.o.o., partnera prvog poslovnog radija PoslovniFM. Sva prava pridržana ©poslovniFM

Objavljeno 25. studenoga 2022.