Riskirali smo i prvi restoran otvorili usred pandemije, krize na svim stranima, i to na Murteru. Ideja i koncept Fish Delisha dugo se kuhala, uz želju stvaranja prepoznatljivog brenda – modernog, inovativnog i u svakom pogledu drugačijeg ribljeg street food restorana. Eto, u tri godine otvoreno je sedam jedinica, od kojih početkom godine i u Americi, u New Jerseyju, nedavno u Rijeci te upravo kreće i u Splitu, istaknuo je za PoslovniFM Stefano Petrović, vlasnik i idejni začetnik cijelog koncepta.

Sa suprugom Mihaelom, koja je zadužena za pravni i papirnati potporni segment cijele priče, najavljuje nove aktivnosti, od kojih otkriva kako bi prva mogla biti otvaranje franšize u Dubrovniku, a nakon turističke sezone i, možda snažnije, prema Europi.

– Mašta je svima nama zapravo pokretačka snaga, ustvrdili su Petrovići u razgovoru s Darkom Bukovićem, urednikom podcasta Vrijeme je za gospodarstvo, koji je uz smiješak naglasio kako su sugovornici i bukvalno shvatili i praktično dokazali da je kriza prilika.

Stefano Petrović pojašnjava kako je njegova obitelj godinama poslovno vezana uz ugostiteljstvo, a uz to i ribarsku djelatnost te da im je to pružilo priliku za vrlo dobar uvid u tržište, upoznavanje navika kupaca i trendove, mogućnosti i u čemu bi bila različitost odnosno prednost za novi proizvod. I da, time prkose i općem trendu po kojem se gastro ponuda u nas svodi na meso s grilla (da ne kažemo samo ćevape i pljeskavice), postavljajući temeljno pravilo da je riba osnovna namirnica. A to su onda i nadogradnje, varijacije, uz kvalitetne namirnice.

Cjelovit podcast, u kojem možete čuti tko je autor imena, koja je i kakva uloga obitelji, tete, kumova i ostalih prijatelja u razvoju franšiznog businessa, ulozi pionira franšiza u nas Andrije Čolaka, te što poručuju onima koji namjeravaju krenuti u poduzetništvo, posebno franšizno, poslušajte odmah u nastavku ili preuzmite za kasnije slušanje.

– Riblja priča na moderan način od samog je početka predviđena i postavljena za franšiziranje. U suradnji s konzultantom Andrijom Čolakom, začetnikom i osnivačem Surf’n’fries sustava, napravljeni su i pripremljeni svi materijali potrebni za rad franšize – od operativnog priručnika, knjige recepata do knjige standard, nacrta ugovora o poslovnoj suradnji, zaštiti žiga itd, pojasnio je Petrović. Pozvao je i sve potencijalne zainteresirane da im se slobodno jave ukoliko žele ući franšizno u Fish Delish business.

– Vjerujete u sebe. Krenite. Bit će prepreka, ali krenite. Nije lako, potrebno se posvetiti u potpunosti svakom poslu, ima i puno stresa, gotovo i da nema radnog vremena. Ali veseli stvaranje, uspjeh. Imajte povjerenje u sebe, jer dok ne krenete sve je samo ideja iza koje se ništa neće dogoditi, poruka je Stefana Petrovića mladim i svim ostalima ako žele krenuti i okušati se u poduzetništvu.

Autor: Darko Buković Foto: Darko Buković/PoslovniFM

Objavljeno 24. ožujka 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.