Tetka s tri stupa i četiri mačke

E-mail: marijana@poslovniFM.com

Marijana je rođena Zagrepčanka, s korijenima na Hvaru. I prije faksa pisala je povremeno za omladinske tiskane medije (Polet), u nekim kultnim izdanjima (Arena, Studio), a onda 20-ak godina u političkom listu (Vjesnik), u kojem je prošla put od „male iz gradske“, do novinarke koja prati rad, zapošljavanje i mirovinski sustav. Uređivala je posebne priloge za umirovljenike.
Među rijetkim je aktivnim novinarima koji su počeli pratiti mirovinsku reformu od Opatijske konferencije 1995., kad su u Hrvatskoj prvi put spomenuta tri mirovinska stupa.
Uredničko iskustvo brusila je oko godinu dana i kao pomoćnica glavne urednice Vjesnika za unutarnju politiku.
Surađivala je sa specijaliziranim gospodarskim časopisima (Svijet osiguranja, magazin Banka, časopis Professional), a s kolegom pokrenula je i objavila nekoliko brojeva časopisa te portal namijenjen mladima (Ja sam).
Iako je ljubiteljica pasa, jednog dana srela je i udomila prve mačke i otad više ništa nije isto. Pipi, Čiči, Tomi i Mici potpuno su zavladale, pa svakodnevno istražuje kvalitetu mačje hrane, kupuje poslastice i grebalice, loptice i miševe koji šuškaju, mazi i češka ne bi li im uljepšala život.
Obožava more i odmore u Fažani, kod predivnih svekrve i svekra, te obično među prvima otvori i zadnja zatvori sezonu kupanja.
Povremeno volontira u udrugama invalida.