Zreli radiot

E-mail: redakcija@poslovniFM.com

Od trećeg razreda osnovne škole govorili su mu da ima novinarsku žicu. Vjerovao je da tu počinje put u svijet novinarstva. No, ipak je osam godina svirao violinu - jer je mama htjela, a upisao studij proizvodnje namještaja na Šumarskome fakultetu, zanimanje od kojeg nikada nije živio – jer je otac to zagovarao.
Novinarska žičica koju je učitelj jednom davno uočio, iz dana u dan sve je više rasla, dobro hranjena gutanjem knjiga, časopisa, stripova i neizostavnih dnevnih novina, no u njegovo vrijeme glavni izvor informacija i zabave, a ponajviše i glazbe bio je radio. Svoj prvi radijski prijamnik n a p r a v i o je kao 15-godišnjak. Bio je to detektor s kristalom i slušalicama za koji današnji tinejdžeri, navikli na svakojake gadgete, zasigurno nikada nisu čuli. Čak i kad je počeo pisati za tiskane medije, Večernji list i neka izdanja novinske kuće Vjesnik, opsjednutost radijem nije ga napustila. Zato pristaje da ga se ne zove novinarom nego radiotom.
Ulazak među „ljude iz male kutije“, svijet najbržeg medija, omogućio mu je Radio Sljeme u kojem je stekao prva iskustva i prošao sve profesionalne razine, pa na kraju kao glavni urednik dočekao i umirovljenje. Sudjelovanje u osnivanju Radio Zaprešića i šestogodišnje obavljanje dužnosti prvog glavnog urednika te lokalne radijske postaje nije bitno utjecalo na ljubav prema Radio Sljemenu. Svojim je iskustvom i savjetima znatno pridonio odrastanju mlađeg naraštaja mnogih današnjih novinarskih zvijezda.
Ima donekle konzervativan pristup novinarstvu – ako si preblizu, ako pretjerano žuriš, ne možeš biti potpuno objektivan.
Djetinji san da će jednog dana osnovati vlastiti radio nikada nije ostvario. Omeli su ga mnogi drugi interesi, u posljednje vrijeme uzgoj lavande i školovanje spasilačkih pasa. Iako najviše vremena potroši na boravak u prirodi i intenzivno druženje s Kirom, sibirskom haskicom koja u potpunosti opravdava titulu najboljeg čovjekovog prijatelja, vjernost radiju ga ne napušta. S radošću se pridružio ekipi koja stvara poslovniFM i mogućnosti da bude sudionik još jednog pionirskog projekta.